25.7.2014 12:16

Citrus Σαββατοκύριακο

ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΏΡΟΥ

Με τους «Αντartεs» να έχουν κατακτήσει τις καρδιές όσων τους παρακολούθησαν της περασμένη Τρίτη στον πολυχώρο του Citrus, ξεκινά ένα καλλιτεχνικό τριήμερο στο ομώνυμο κτήμα του Κάμπου, σήμερα Παρασκευή 25 Ιουλίου, το βράδυ στις 21.30.                                          

Οι Αντartεs ανιχνεύουν τα μουσικά ιδιώματα που σφυρηλατήθηκαν στις εστίες του ελληνισμού το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται επιλογές από παραδοσιακά, σμυρνέϊκα, καντάδες, επιθεωρησιακό τραγούδι, χαβανέζικα και κλασικό ρεμπέτικο. Το σχήμα δίνει την ευκαιρία να αναδυθούν οι ονειρικές φωνές και τα
ποικίλα ηχοχρώματα μιας περιόδου ιδιαίτερα δημιουργικής
για τις ελληνόφωνες μουσικές.                                                                        

Στόχος της παράστασης είναι μια πολυσυλλεκτική εικόνα που να αναδεικνύει τη μουσική πολυφωνία της εποχής, και μια αυθόρμητη, δημιουργική ματιά πάνω στο μουσικό υλικό χωρίς αγκυλώσεις περί «αυθεντικότητας».
Οι Αντartεs, δεν είναι άλλοι από τους Αλέξη Κωτσόπουλο σε φωνή, κιθάρα, τσέλο, τρομπόνι, καστανιέτες, ντέφι, κάζου και Νίκο Καρύδη: φωνή, μπαγλαμά, τζουρά-χαβάγια, μπουζούκι, τρομπέτα και τύμπανο.
Καβάφης και Χίος                                                                                                              

  Το Σαββατόβραδο,  στις 20.30, στην Καλή Αυλή πάντα του Citrus, ο Γιάννης Κολλάκης, ερευνητής της Χιώτικης διασποράς, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην κωνσταντινουπολιτίκη, κραταιά άλλοτε, χιακή παροικία, αναλύει τους δεσμούς της οικογένειας Καβάφη με επιφανείς Χιώτες των αρχών του 20ου αιώνα.  Πιο συγκεκριμένα ο τίτλος της ομιλίας του είναι «Η κωνσταντινουπολίτικη οικογένεια Καβάφη με τις οικογένειες των Βούρων και των Βλαστών».                                                                                               

Το βράδυ της Κυριακής 27 Ιουλίου, δίνεται η δεύτερη εξαιρετική παράσταση με τη θεατρική απόδοση του μυθιστορήματος του Γιάννη Μακιδάκη «Ήλιος με Δόντια». Είναι η εξαιρετική δουλειά του Βασίλη Βασιλάκη, από το Δημοτικό Θέατρο Αίγινας, που έχει καταπλήξει κριτικούς και κοινό και για τρίτη συνεχή χρονιά, θα παίζεται τη χειμερινή περίοδο και για δεύτερη στηνΑθήνα.                                                                                                                                 Η παράσταση είχε φιλοξενηθεί στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ τα περασμένα Χριστούγεννα, ενώ το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 23 Ιουλίου, στο Citrus πάντα, απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων και τη συγκίνηση του συγγραφέα.                             
                      

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ