20.6.2012 16:45

CITRUS MEMORIES

- ΠΛΕΙΑΔΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

 
Μουσική, χορός, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, αλλά και εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά, είναι μερικά από τα προγραμματισμένα δρώμενα που ο πολυχώρος CITRUS σχεδιάζει να παρέχει στο χιακό κοινό το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, σε πείσμα των καιρών, που θέλει τον πολιτισμό να πληρώνει … πρώτος το μάρμαρο της κρίσης και της ύφεσης.
Άλλωστε για δεύτερη συνεχή χρονιά το πολιτιστικό καλοκαίρι βρίσκεται στα χέρια ιδιωτικών φορέων  και ειδικά, όσον αφορά την ευρύτερη περιοχή της πόλης, το επίκεντρο επί της ουσίας πέρασε από τα χέρια της Αυτοδιοίκησης  στο περιβόλι του Κάμπου, που πέρα από το Μουσείο Εσπεριδοειδών και την παραγωγή αυθεντικών τοπικών προϊόντων, αποτελεί το φιλόξενο χώρο της μεγαλύτερης διοργάνωσης που συντελείται. Με άλλα λόγια το CITRUS διαθέτει, εκτός από «άρωμα μνήμης» και άρωμα «Τέχνης».
Οι Ελένη Τσαλιγοπούλου, Υρώ Μανέ και Νένα Βενετσάνου, στο «Λυρικό κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη» από τη Λαϊκή Ορχήστρα του, είναι οι ηχηρές παρουσίες στο Citrus αυτό το καλοκαίρι, για να πλαισιωθούν από μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων, για μικρούς και μεγάλους, με αφιερώματα σε βιβλία, δημιουργούς και εικαστικούς.                                                      
 
Μεγάλα ονόματα
Η Ε. Τσαλιγοπούλου θα έχει δύο εμφανίσεις, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Ιουλίου, την οποία θα συνοδεύουν οι μουσικοί Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου (κιθάρα), Βαγγέλης Καλαμάρας (τύμπανα), Άρης Χατζησταύρου (κιθάρα) και Κελλάρης Χάρης (μπάσο).
Στην Υρώ Μανέ δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσει την μεγάλη θεατρική της επιτυχία, το «Συμβολαιογράφο», που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τους ειδικούς του αθηναϊκού τουλάχιστον τύπου και παραστάθηκε ακόμη στα πλαίσια του φεστιβάλ ΑΞΑΝΕΜΟΣ στην Καλαμωτή το καλοκαίρι του 2011. Θ δοθούν δύο παραστάσεις το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου.
Η Νένα Βενετσάνου θα εκπροσωπήσει τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», σε ένα ταξίδι με τις «λυρικές» δημιουργίες του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, συνεπικουρούμενη από το Δημήτρη Παπαγγελίδη στις κιθάρες.
 
Το «χρέος»
Ο Πολυχώρος έρχεται να αποκαταστήσει ένα μεγάλο έλλειμμα αναγνώρισης στο όραμα, αλλά και τη δημιουργία ενός μεγάλου Έλληνα, ενός κορυφαίου μουσικού δημιουργού, που αν το νήμα ζωής του δεν είχε αποκοπεί στην πιο παραγωγική του στιγμή, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν μουσικοκριτικοί κύρους σε όλο τον κόσμο, σήμερα θα μιλούσε η υφήλιος για τη μεγαλύτερη παγκόσμια μουσική φυσιογνωμία του 20ου αιώνα.
Ο λόγος για το Γιάννη Χρήστου και το έργο του, ο οποίος στα μεγάλα του σχέδια αυτός ο τόπος, το νησί της Χίου, κατείχε βαρύνουσα θέση.
Πρόκειται για την ανεπίσημη πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ του Κωστή Ζουλιάτη «ANAPARASTASIS: η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου», το Σάββατο 25 Αυγούστου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χίου.
Οι εκθεσιακοί χώροι, η καφετέρια και το κατάστημα του CITRUS λειτουργούν καθημερινά από τις 10.00 ως τις 22.00, ενώ εισιτήρια για τις εκδηλώσεις που έχουν είσοδο, μπορεί κανείς να προμηθευτεί από:
Citrus memories, Αργέντη 9-11, Κάμπος, Χίος, 2271031513
Citrus memories, Φιλ. Αργέντη 3Β, Χίος, 2271082120
Τυχόν αλλαγές ή επιπλέον εκδηλώσεις, θα είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα http://www.citrus-chios.gr/ και για περισσότερες πληροφορίες
Είναι ιαθέσιμες οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις info@citrus-chios.gr και citrus.memories@gmail.com.
 
1.     Η Ε. Τσαλιγοπούλου τραγουδά για δύο βράδια στο Περιβόλι.
2.     Η Υρώ Μανέ μεταφέρει το «Συμβολαιογράφο» της στη σιγαλιά του Κάμπου
3.     Η Νένα Βενετσάνου επανακάμπτει υπό την ομπρέλα της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης».
Το αφιέρωμα μνήμης στον κορυφαίο δημιουργό Γιάννη Χρήστου αποτελεί την κορωνίδα των εκδηλώσεων, όσον αφορά  το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ