9.9.2013 12:39

Βραβείο στη μνήμη Περαντάκου

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΝΕΜΗΘΕΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ

«Θέλοντας να ευχαριστήσουμε και να αποχαιρετήσουμε τον Γιώργο Περαντάκο, ο οποίος στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Τραγουδιού Στερεάς Ελλάδας διετέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής, η Οργανωτική και η Κριτική Επιτροπή αποφάσισαν το πρώτο βραβείο να ονομαστεί ‘Βραβείο Γιώργος Περαντάκος’», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση της διοργάνωσης «Πανελλήνιο Φεστιβάλ Στερεάς Ελλάδας», και συνεχίζει: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που ξεκινήσαμε το Φεστιβάλ με ανθρώπους σαν το Γιώργο. Με εκτίμηση η Οργανωτική και η Κριτική Επιτροπή».
Το 1ο Φεστιβάλ Στερεάς Ελλάδας είναι μια νέα διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2012, συμπεριλαμβάνοντας στην κριτική του και οργανωτική επιτροπή τον αξέχαστο Γιώργο Περαντάκο, όσο και την Ερωφύλη.
Πρόκειται για πρωτοβουλία που τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Στυλίδας, με σκοπό την ανάδειξη και στήριξη νέων καλλιτεχνών και δημιουργών απ' όλη την Ελλάδα.Να δοθεί με άλλα λόγια η ευκαιρία σε δημιουργούς, συγκροτήματα ή μεμονωμένους καλλιτέχνες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν γνωστό το έργο τους, να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους στο ευρύ κοινό και ένας από αυτούς να εισαχθεί στη μουσική βιομηχανία.
Στενός συνεργάτης του Φεστιβάλ ο Γιώργος, ενίσχυσε με τη γνώση, την εμπειρία και το καλλιτεχνικό του ύφος την όλη προσπάθεια, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, πέρα από τον ίδιο και την Ερωφύλη είναι οι Πάνος Φαλάρας, Απόστολος Καλτσάς, Γιώργος Γκλάβας και Αυγέρης Τσιρώνης.
Για το τρέχον έτος η διοργάνωση έχει οριστεί για τις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, ως 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Στερεάς Ελλάδας, μπάντα στην πόλη της Στυλίδας, Παρασκευή και Σάββατο, όπου το πνεύμα και η ανάμνηση του χιώτη καλλιτέχνη θα δίνουν το παρών, ενώ τιμώντας τη μνήμη του, το 1ο Βραβείο που θα απονεμηθεί θα φέρει το όνομά του.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ