20.6.2012 16:53

Βιβλιοπαρουσίαση του «Τελευταίου Εραστή»

ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΣΑΚΟΣ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ ΕΙΡ. ΝΙΚΟΛΑΚΗ-ΚΑΛΑΜΑΡΗ

Στο Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης «Μαρία Τσάκος», πραγματοποιείται η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ειρήνης Καλαμάρη-Νικολάκη «Ο Τελευταίος Εραστής», το απόγευμα του Σαββάτου στις 19.30.
Η βιβλιοπαρουσίαση είναι μια εκδήλωση που διοργανώνουν οι εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ και πραγματοποιείται από τον δρα Χρήστο Μπελλέ, πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης ΚΟΡΑΗ και από την ίδια τη δημιουργό.
Θα προλογίσει ο γενικός διευθυντής του Κέντρου, ναύαρχος ε.α. του Λ.Σ. Στ. Μιχαηλίδης και αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν ο εκπαιδευτικός-ηθοποιός Μπ. Σαχτούρης και η φιλόλογος Ειρ. Μπιλαρίκη.
Το μυθιστόρημα κυκλοφόρησε στις αρχές της άνοιξης από τον προαναφερόμενο εκδοτικό οίκο, ένα έργο σε εντελώς διαφορετική διάσταση από τη μεγάλη, προ τριετίας περίπου, συγγραφική επιτυχία της κ. Καλαμάρη «Το σπίτι στον Κάτω Αιγιαλό».
Στο τελευταίο αυτό έργο η συγγραφέας επιχειρεί να διεισδύσει στα ενδόμυχα των ηρώων της και να περιγράψει το ψυχικό άλγος από τα δεινά της ζωής, «κεντώντας» με την πένα της το  πορτρέτο τους, ενός άντρα και δύο γυναικών, που μια απρόβλεπτη μοίρα τους καθορίζει.   Στόχος της δημιουργού η ανάδειξη της ανυπέρβλητης αντοχής της ανθρώπινης ψυχής, αφού μετά από τα ανελέητα κτυπήματα της μοίρας, οι σχέσεις κλυδωνίζονται, αλλά χάρη στην αγάπη «επιβιώνουν μέσα σ’ ένα καθάριο γαλάζιο φως», όπως η ίδια χαρακτηριστικά αναφέρει.
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ