25.8.2015 20:00

ΑΞΑΝΕΜΟΣ στο Εμπορειός, όπως πάντα [ΒΙΝΤΕΟ]

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΩΤΟΥΣΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΚΚΑ ΚΑΙ ΕΡΩΦΙΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Πιστός στο ραντεβού του με του «φεγγαριού τις όχθες», ο Σύλλογος Καλαμωτουσίων Χίου - Αττικής και μάλιστα για έκτη συνεχόμενη χρονιά,  αναλαμβάνει τη διοργάνωση της μεγάλης συναυλίας του καλοκαιριού στον Αρχαιολογικό χώρο του Εμπορειού, με τίτλο, ποιόν άλλο, την εκδήλωση «Στου φεγγαριού ... τις όχθες».

Πρόκειται για μια ακόμη καλλιτεχνική συνεύρεση, το βράδυ της αυγουστιάτικης πανσελήνου, που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το χιώτικο κοινό και όχι μόνο, με την τεράστια προσέλευση, και που την κατατάσσει σε ένα από τα σπουδαιότερα καλλιτεχνικά γεγονότα του νησιού κάθε καλοκαίρι. Μια συνεύρεση που στη συνείδηση των Καλαμωτουσίων και μη, των λοιπών Χιωτών, αλλά και πολλών παραθεριστών έχει συνδεθεί με την άσβεστη μνήμη του συμπατριώτη μας καλλιτέχνη Γιώργου Περαντάκου.

Έτσι το προσεχές Σάββατο  29 Αυγούστου (Πανσέληνος) στις 21.30, θα πραγματοποιηθεί το αντάμωμα και πάλι στον Αρχαιολογικό Χώρο του Εμπορειού, όπου όλοι θα απολαύσουμε το ολόγιομο φεγγάρι, με όχημα ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι.

Οι καλλιτέχνες

Στο φετινό μουσικό ταξίδι έχει κληθεί  ο ευαίσθητος  ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας, με τις πολλές και μεγάλες επιτυχίες στο ρεπερτόριο του, αλλά και η εσαεί παρούσα στο εγχείρημα αγαπημένη στο χιακό κοινό  Ερωφίλη . Θα τους συνοδεύσουν τρεις ταλαντούχοι μουσικοί, ο Γεώργιος Σαλτάρης, ο Ιωάννης Αθανασίου και ο Ευστάθιος Σαββίδης.Καινοτομία της φετινής μουσικής συνάντησης είναι η συμμετοχή της παιδικής και εφηβικής Χορωδίας «ΑΡΜΟΝΙΑ».

Ο Παγχιακός Όμιλος Μουσικής Παιδείας «Η ΑΡΜΟΝΙΑ» ιδρύθηκε το έτος 1990, δραστηριοποιείται στη Χίο με σκοπό του την ανάδειξη, διάδοση και  διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας, υπό την προεδρία της Γεωργίας Μάντικα και τη διεύθυνση της μαέστρου Βίνας Αμπανούδη.

Τη συναυλία θα ανοίξει η  συντοπίτισσα εκ Καλαμωτής Αγγελική Μπουλμέτη με συνοδούς της στα φωνητικά και στην κιθάρα, το Μιχάλη Ατσάλη και στα κρουστά το Μάκη Ντουρλουντάδο. Η επιμέλεια του ήχου είναι από τα «stoudio FOCUS».

Νέα παρουσία

Φέτος για πρώτη φορά, την παρουσίαση της εκδήλωσης και το Αναλόγιο αναλαμβάνει η νεαρή ηθοποιός Ελένη Θεοδοσοπούλου, η οποία ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην υποκριτική στην Αγγλία. Η Ελένη «εξ επιλογής» Καλαμωτούσενα, έχει μεγαλώσει, με τα καλοκαίρια της να τα περνά στο κεφαλοχώρι των Μαστιχόχωρων, αφού η μητέρα της Αργυρώ Αγγελοπούλου ανήκει σ’ αυτούς που αγάπησαν το χωριό και διαθέτουν παραδοσιακό σπίτι σ’ αυτό.

Η συναυλία υποστηρίζεται από το ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ και υλοποιείται με την ευγενική χορηγία των ΟΤΕ – COSMOTE και της ASTRA AIRLINES.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ