23.7.2014 10:42

«Αντάρτες» στο CITRUS

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Μουσική παράσταση πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 22 Ιουλίου 2014, στον πολυχώρο του Citrus, με το μουσικό συγκρότημα ΑΝΤΑΡΤΕΣ, η οποία θα επαναληφθεί την προσεχή Παρασκευή 25 Ιουλίου, στις 21.00, με είσοδο 7 ευρώ.
Οι ΑΝΤΑΡΤΕΣ απαρτίζονται από τους καλλιτέχνες,  Αλέξη Κωτσόπουλο σε φωνή, κιθάρα, τσέλο, τρομπόνι, καστανιέτες, ντέφι, κάζου και Νίκο Καρύδη σε φωνή, μπαγλαμά, τζουρά-χαβάγια, μπουζούκι, τρομπέτα και τύμπανο.
Το σχήμα ανιχνεύει τα μουσικά ιδιώματα που σφυρηλατήθηκαν στις εστίες του ελληνισμού το πρώτο μισό του 20ου αιώνα και πιο συγκεκριμένα επιλογές από παραδοσιακά, σμυρναϊκά, καντάδες, επιθεωρησιακό τραγούδι, χαβανέζικα και κλασικό ρεμπέτικο. Έτσι δίνεται η ευκαιρία να αναδυθούν οι ονειρικές φωνές και τα ποικίλα ηχοχρώματα μιας περιόδου ιδιαίτερα δημιουργικής για τις ελληνόφωνες μουσικές.
Στόχος είναι μια πολυσυλλεκτική εικόνα που να αναδεικνύει τη μουσική πολυφωνία της εποχής, και μια αυθόρμητη, δημιουργική ματιά πάνω στο μουσικό υλικό χωρίς αγκυλώσεις περί «αυθεντικότητας».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ