2.12.2013 11:36

Ανοίγει ο ….Δρόμος

Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΤΩΝ ΠΛΕΣΣΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΤ. ΚΑΙ Γ. ΜΥΛΩΝΑΔΑΚΗ

Από τις 26 Φεβρουαρίου του επόμενου χρόνου, ο «Δρόμος», ο πρώτος ελληνικός δίσκος που «έγινε» χρυσός, παρουσιάζεται στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και για συγκεκριμένο αριθμό παραστάσεων.
Πρόκειται για το άλμπουμ που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 1969 από την Lyra και θεωρείται ο πιο εμπορικός δίσκος στην χώρα, με πωλήσεις πάνω από 3.500.000 αντίτυπα, μέχρι σήμερα.
Τους στίχους των τραγουδιών έχει γράψει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και τη μουσική ο Μίμης Πλέσσας, με  κύριο ερμηνευτή το Γιάννη Πουλόπουλο και τις συμμετοχές των  Ρένα Κουμιώτη και Πόπη Αστεριάδη.
«Το άγαλμα», το «Γέλαγε η Μαρία», το «Μέθυσε απόψε το κορίτσι μου», το «Ξημερώνει Κυριακή», το «Πρώτη φορά» ή το «Δώσε μου το στόμα σου» αποτελούν δημιουργίες πασίγνωστες κι αγαπημένες, που κατέχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στην ελληνική δισκογραφία, αλλά και στη συνείδηση του κοινού.

Ξανά στο σανίδι
Το Γενάρη του 1970 μεταφέρθηκε στο σανίδι του Θεάτρου «Παξινού», με τους ίδιους συντελεστές, ενώ λογοκρίθηκε και κυνηγήθηκε από το δικτατορικό καθεστώς καθώς στην παράσταση είχαν προστεθεί επιπλέον τραγούδια που περιείχαν ξεκάθαρα μηνύματα εναντίον του.
Με αφορμή τις μελλοντικές παραστάσεις, όλοι οι συντελεστές της σύγχρονης παράστασης βρέθηκαν για την πρώτη ανάγνωση του κειμένου, υπό τις οδηγίες του Μίμη Πλέσσα στο studio «Fabrica» στο Γκάζι.
Με κεντρικό άξονα τα θρυλικά τραγούδια των Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου, το έργο τοποθετεί στην Αθήνα του 2014 τις ελπίδες, τα όνειρα, την αγάπη, την θυσία, τον συμβιβασμό, το ηρωικό ιδεώδες και την προδοσία που εξιστορείται στους δύο ιστορικούς δίσκους «Ο Δρόμος» και «Μίλα μου για την λευτεριά», σε κείμενα των Παναγιώτη Μπρατάκου και Μάρως Μπουρδάκου και σκηνοθεσία του Μάνου Πετούση.
Συμμετέχουν οι Κώστας Αρζόγλου, Γιώτα Φέστα, Μιχ. Μητρούσης στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και οι Δημ.Αλεξανδρής, Βασ. Παλαιολόγος, Δ. Χρυσικού, Αν. Κούλη και Γ. Καραούλης στην υπόλοιπη διανομή.

Τα τραγούδια της μουσικο-θεατρικής παράστασης (μιούζικαλ) ερμηνεύουν η Ρένα Κουμιώτη και ο Δημήτρης Μπάσης. Στην παραγωγή συμπράττουν επίσης: η ομάδα του ΔΡΟΜΟΥ, ο Σπύρος Κλείσας, η Fidel Koksal και οι  «δικοί μας» Σταύρος και Γιώργος Μυλωναδάκης.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ