30.12.2014 10:57

58 χρόνια Βρονταδούσικοι «Μποναμάδες»

Μεστή βραβεύσεων θα είναι η φετινή πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Φιλοπρόοδου Ομίλου Βροντάδου. Στο περιθώριο της παραδοσιακής γιορτής των μπουναμάδων, που τελείται ανελλιπώς από το 1956, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στις 17.30, θα τιμηθούν από τον Φ.Ο.Β. ο πανελληνιονίκης αθλητής του Χριστόφορος Μερούσης για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και για 2η συνεχή χρονιά επικράτησης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου, ο Ταξίαρχος κ. Ιωάννης Παπαπροκοπίου με το αναμνηστικό του Φ.Ο.Β. των 102 χρόνων από τη μάχη του Αίπους, για την αγάπη του προς το Σωματείο και το Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού στη Χίο στα πρόσωπα των κυριών Μανουρά Μαρίας, Καλούπη Ευαγγελίας, Τζούμα Ειρήνης και του κ. Μανουρά Κωνσταντίνου.

Επίσης θα επιδοθούν αναμνηστικά διπλώματα σε αθλητές και αθλήτριες του βόλεϊ, του μπάσκετ, του στίβου και στους αθλητές της παιδικής ομάδας μπάσκετ του Φ.Ο.Β. για την κατάκτηση του πρωταθλήματος παίδων το 2014.  

Θα ακουστούν οι μποναμάδες (έμμετροι σατιρικοί στίχοι) των Ιάκωβου Μπριλή, Δημήτρη Κυριαζή, Δέσποινας Βλυσίδου και "ανώνυμου" φίλου.

Η χορωδία του Φ.Ο.Β. υπό τη διεύθυνση του μουσικού Σταύρου Στείρου θα τραγουδήσει τα παραδοσιακά κάλαντα και ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει δώρα.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα θα ευλογήσει ο Σεασμιώτατος Μητροπολίτης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ