7.6.2016 10:54

4 εκατομμύρια ευρώ για την οδική ασφάλεια από το ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, δημοσιοποιήθηκε πρόσκληση στο ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου 2014- 2020, που αφορά υποδομές και εξοπλισμό στο θεματικό στόχο της οδικής ασφάλειας.

 Η πρόσκληση απευθύνεται προς τους αρμόδιους φορείς (Αστυνομία, Πυροσβεστική), τους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού και λοιπούς συναρμόδιους φορείς.

 Το συνολικό ύψος της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων το 30% αφορά προμήθεια εξοπλισμών.

 Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά:

«Η βελτίωση του οδικού δικτύου με σωστά σχεδιασμένα, ολοκληρωμένα έργα οδικής ασφάλειας, αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι  δεδομένης της γενικότερης δημοσιονομικής δυσκολίας, δίνουμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης προμήθειας εξοπλισμού με ευρωπαϊκούς πόρους και έτσι μπορούν να ανανεωθούν τα μέσα και τα υλικά της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, με τη συνεπακόλουθη αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ