29.4.2021 10:54

Το πλοίο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» προσέκρουσε ελαφρά στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Το πλοίο «Διαγόρας», την Τετάρτη (28/04), προσέκρουσε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, κατά τη διαδικασία των χειρισμών πρόσδεσης.

Ατύχημα σημειώθηκε, την Μεγάλη Τετάρτη 28/4 στο λιμάνι της Μυτιλήνης, καθώς το πλοίο «Διαγόρας» προσέκρουσε σε αυτό κατά τη διαδικασία των χειρισμών πρόσδεσης.

Συγκεκριμένα προερχόμενο από τους λιμένες ν. Χίου και Πειραιά, επακούμβησε με το δεξί πρυμναίο τμήμα του στον προβλήτα του επιβατικού λιμένα Μυτιλήνης κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης.

Όπως επισημάνθηκε από την ακτοπλοϊκή εταιρεία, τόσο οι επιβάτες όσο και οι εργαζόμενοι του «Διαγόρας» είναι καλά στην υγεία τους και, μάλιστα, ο πλους συνεχίστηκε, πριν από λίγη ώρα, με το καράβι να προσεγγίζει κανονικά τα λιμάνια του δρομολογίου του.

Από το συμβάν προκλήθηκε αποκόλληση τμήματος κρηπιδώματος του λιμανιού περί του ενός μέτρου επί εξήντα εκατοστά, ενώ το Διαγόρας προσέδεσε στο λιμάνι, όπου οι επιβάτες και τα οχήματα αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από επιθεωρητή ΤΚΕΠ της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, όπου διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εκδορές και στρέβλωση στο μεταλλικό παραπέτασμα εκτάσεως περίπου 1,50μ. και σε απόσταση από πενήντα έως ενάμιση μέτρο από την ίσαλο γραμμή, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του »ΔΙΑΓΟΡΑΣ», ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από αναγνωρισμένο οργανισμό, δύναται να πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο δρομολόγιο του, σύμφωνα με τις αναγραφόμενες σε αυτό προϋποθέσεις

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ