22.5.2024 13:34

"Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά την ελληνική ναυτιλία και τους σπουδαστές των ΑΕΝ" (Video)

Επίσκεψη του Υφυπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Παππά στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου

Επίσκεψη στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου, όπου εξήρε τη σημασία της ναυτικής εκπαίδευσης και αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των φοιτητών, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Παππάς. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Παππάς τόνισε τη δέσμευση της κυβέρνησης να ενισχύσει τη ναυτική εκπαίδευση, χαρακτηρίζοντας το 2024 ως "χρονιά ναυτικής εκπαίδευσης". Εξήρε το έργο του εκπαιδευτικού προσωπικού και των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην υψηλή ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στη σχολή.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην οικονομική ενίσχυση που παρέχεται στους φοιτητές των σχολών του εμπορικού ναυτικού μέσω του ΕΣΠΑ, ύψους περίπου 1.400 ευρώ, καθώς και στην πρόσθετη ενίσχυση κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης. Αυτά τα μέτρα αποσκοπούν στην ανακούφιση των φοιτητών από τα οικονομικά βάρη και στην ενθάρρυνση περισσότερων νέων να ακολουθήσουν καριέρα στη ναυτιλία.

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε τη σημασία της ναυτιλίας για την ελληνική οικονομία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα κατέχει ηγετική θέση στον παγκόσμιο στόλο. Αναφέρθηκε στην ελληνική ναυτιλία ως τη "πιο σοβαρή βιομηχανία της χώρας μας και την πιο δυναμική", επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης να συνεχίσει να στηρίζει τον κλάδο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ