28.2.2023 11:14

Υπό τον κλοιό των Καρδαμυλιτών τα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ

Ζητούν απαντήσεις από τον Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ για το έγκλημα της κοπής των δέντρων στα Καρδάμυλα

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης οι κάτοικοι των Καρδαμύλων στα κεντρικά γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στη Χίο, ζητώντας απαντήσεις για το έγκλημα της μαζικής κοπής των δέντρων στην είσοδο του χωριού. 

Παρ' ότι είχαν κλείσει ραντεβού με τον Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ στη Χίο, κ. Γιώργο Καλαμάκη, αυτό δεν πραγματοποιήθηκε, αφού ο τελευταίος δε δέχθηκε τη μαζική παρουσία κατοίκων στο γραφείο του, πέραν ενός αντιπροσώπου και χωρίς την παρουσία τηλεοπτικών καμερών και δημοσιογράφων.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, τα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ να κλείσουν για το κοινό, αφού οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν όλες τις εισόδους με πανό, δηλώνοντας διατεθειμένοι να παραμείνουν στο σημείο μέχρι να πάρουν απαντήσεις για ποιο λόγο ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε στην καρατόμηση των δέντρων στην είσοδο του χωριού. 

Όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν στον «π», η συγκεκριμένη τακτική είναι συνηθισμένη από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ, αφού αντί του κλαδέματος των δέντρων επιλέγεται η κοπή από τη ρίζα για οικονομικούς λόγους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ