21.3.2013 12:40

«Τσουκιά» σε κτηνοτρόφο

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ 500 ΕΥΡΩ ΣΕ ΑΣΥΔΟΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Κοπάδια ελευθέρας βοσκής τέλος για το Δήμο Χίου, που, κάνοντας πράξη τις αποφάσεις της αρμόδιας επιτροπής, ξεκίνησε ήδη την επιβολή προστίμων στους παραβάτες κτηνοτρόφους.

Πρόστιμο 500 ευρώ επιβλήθηκε ήδη στον πρώτο κτηνοτρόφο, που είχε μετατρέψει σε βοσκότοπο την ευρύτερη περιοχή των Διευχών κι είχε το κοπάδι του να βόσκει ακόμη και στη Μονή Μουνδών!

Κλιμάκιο που αποτελούνταν, μεταξύ άλλων, από τη Δημοτική Αστυνομία, τον πρόεδρο του χωριού, τον αντιδήμαρχο Αμανής και υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δασών, μετά από καταγγελία κι αφού διενήργησε αυτοψία, κατέγραψε την παράβαση που πλέον προωθείται στο Δήμο.

Η έκπληξη

Η πληρωμή του πρόστιμου στο Δήμο ήταν κάτι πρωτοφανές για τους κτηνοτρόφους. Μέχρι σήμερα είχαν συνηθίσει σε μια κατάσταση ανομίας. Όταν κάποια στιγμή τους έπιανε η τσιμπίδα του νόμου, η υπόθεση πήγαινε στα δικαστήρια και συνήθως μετά από μια τριετία, ίσως και παραπάνω, παραγράφονταν.

Τα νέα δεδομένα όμως τους θέλουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και κυρίως να συνδέεται η οποιαδήποτε εκκρεμότητα έχουν απέναντι στο Δήμο με την εκταμίευση των επιδοτήσεων.

Έτσι αναγκάζονται να πληρώνουν αμέσως, αν μάλιστα πληρώσουν εντός δέκα ημερών, τότε το πρόστιμο μειώνεται στο μισό.

Έπεται και συνέχεια

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Π. Στεφάνου, με δηλώσεις τους στον «π» προειδοποιεί ότι θα ακολουθήσουν νέα πρόστιμα, σε περιοχές όπως η Ποταμιά και η Βέσσα. «Η απόφαση μας δε θα μείνει στα χαρτιά. Εφόσον δε συμμορφώνονται και συνεχίζουν να παρανομούν, θα επιβάλλονται πρόστιμα και θα έχουμε και επέκταση των προστίμων», ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ