12.2.2013 12:57

Τους πράκτορες δείχνει η Olympic Air για τις τρελές τιμές στα εισιτήρια

«ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ» ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

Το ενδιαφέρον πολλών ιστοσελίδων σε πανελλαδικό επίπεδο έχει τραβήξει το ζήτημα των αντιδράσεων που καταγράφονται σε τοπικό επίπεδο για τις τιμές των εισιτηρίων της Olympic Air που χαρακτηρίζονται πρωτοφανείς για τα αεροπορικά δεδομένα.

Σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες από το χώρο των αερομεταφορών, στελέχη τηςOlympic Air, σύμφωνα με τις ιστοσελίδες, αναφέρουν ότι για τα αυξημένα εισιτήρια δεν ευθύνεται η εταιρία αλλά οι πράκτορες, που επιλέγουν να κλείνουν τελευταία στιγμή τα εισιτήρια με αποτέλεσμα να βρίσκουν μόνο ακριβούς ναύλους.

«Για τις υψηλές τιμές ορισμένων εισιτηρίων της εταιρείας από/προς τη Χίο φταίνε τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι κλείνουν, τα εν λόγω εισιτήρια, την τελευταία στιγμή», φέρεται να δήλωσε στέλεχος της εταιρίας στο www.metaforespress.gr, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στους Χιώτες τουριστικούς πράκτορες.

Μάλιστα η ίδια ιστοσελίδα αναφέρει ότι για το θέμα έχει ενημερωθεί από την εταιρία με παρόμοιο ήδη και ο δήμαρχος Χίου,  χωρίς να έχει γίνει γνωστή ακόμη η αντίδρασή του Δήμου Χίου.

«Ντρεπόμαστε να πούμε τις τιμές»

Στο θέμα των μεγάλων πιέσεων και αντιδράσεων του κόσμου στέκονται οι τουριστικοί πράκτορες της Χίου ερχόμενοι σε πλήρη αντιδιαστολή με την εταιρία και χωρίς καμία διάθεση να δικαιολογήσουν τον παραλογισμό.

 «Εμείς ντρεπόμαστε να πούμε τις τιμές στους πελάτες μας. Σήμερα μου ζήτησαν τρία εισιτήρια με επιστροφή για Αθήνα και η τιμή ξεπερνούσε τα 750 ευρώ.

Μιλάμε για ποσά μακράν περισσότερα του μηνιαίου μισθού και γι’ αυτό και συνέστησα να πάνε με το πλοίο. Πάντα το αεροπορικό εισιτήριο ήταν αυξημένο όμως ποτέ δεν είχε φτάσει σε τέτοια επίπεδα ακόμη και στις εποχές της παλιάς Ολυμπιακής.

Η λογική του, αυτές είναι όποιος θέλει μπαίνει, δεν μπορούν να αφορούν έναν τόπο όπως η Χίος», αναφέρει τουριστικός πράκτορας στον «π».

«Ο πράκτορας δεν μπορεί να καθορίσει το ναύλο την εταιρίας ούτε να τον επηρεάσει. Αυτό φαίνεται πλέον με μια σύγκριση των τιμών στο διαδίκτυο. Ότι αγοράζουμε δίνουμε, όμως αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα δεν υπάρχει. Και σίγουρα θα πρέπει να γίνουν βήματα προσέγγισης με την εταιρία διότι δεν μπορούν να μας κοροϊδεύουν. Αγοράζεις το εισιτήριο στον ακριβό ναύλο με την λογική ότι υπάρχει ζήτηση και στο αεροπλάνο μέσα υπάρχουν 20 επιβάτες. Αυτό πως το εξηγεί η εταιρία;», αναρωτιούνται οι πράκτορες, υποστηρίζοντας ότι οι δικές τους παρεμβάσεις έχουν εξαντληθεί.

 

Πλέον, απαιτείται όλοι να καταβάλλουν τις δυνάμεις τους σε τοπικό επίπεδο είτε να επιδιώξουν την δρομολόγηση κι άλλων εταιριών, είτε να πείσουν ότι την εταιρία ότι ο δρόμος που έχει τραβήξει αργά ή γρήγορα θα τραβήξει το νησί και την ίδια στα βράχια της καταστροφής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ