8.3.2024 10:50

Το μήνυμα του Δημάρχου Χίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι, απλά, μια ακόμη γιορτή αλλά μια μέρα που ξεχωρίζει, γιατί έρχεται να υπενθυμίσει  σε όλους εμάς τα επιτεύγματα και τους αγώνες των γυναικών για ισότητα, ανεξαρτησία, δικαιοσύνη αλλά συνάμα και  την αδιάκοπη προσπάθειά τους για αλλαγή καθώς και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. 

Η όγδοη Μάρτη αποτελεί ημέρα ορόσημο για τους αγώνες των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Αγώνες τριών αιώνων, χιλιάδων ανώνυμων και επώνυμων γυναικών, που με τις νίκες, τις ήττες, τους συμβιβασμούς, κατόρθωσαν να καλυτερέψουν σε σημαντικό βαθμό τη θέση των γυναικών, τουλάχιστον στις δυτικές κοινωνίες. 

Σήμερα η γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους: σ’ αυτόν της μητέρας, της συζύγου, της εργαζόμενης, της φίλης,  της νοικοκυράς και τους περατώνει άψογα στην καθημερινότητά της. Αυτό δε γίνεται πάντοτε αντιληπτό από την κοινωνία και θεωρείται δεδομένο, ωστόσο συμβαίνει γιατί αυτό επιτάσσει η ψυχή της και η δύναμή της, να βρίσκεται παντού πολλές φορές και σιωπηλά, χωρίς κρότο και θόρυβο.

Στις οκτώ του Μάρτη λοιπόν τιμούμε τη γυναίκα. 

Χρόνια πολλά στη γυναίκα! Στη γυναίκα που γιορτάζει 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες τον χρόνο! Στη γυναίκα που χαμογελά, δακρύζει, γκρινιάζει, αγαπά, στηρίζει, θυσιάζεται, ονειρεύεται, ερωτεύεται, επιθυμεί, υπομένει, επιμένει, ελπίζει και το μόνο που ζητά είναι σεβασμός, κατανόηση, αγάπη, συμπαράσταση όλον τον χρόνο! Στη γυναίκα που δε χρειάζεται γόβες για να ψηλώσει, αλλά χρησιμοποιεί το ανάστημά της! Στη γυναίκα που μπορεί να φοβάται αλλά δεν το βάζει κάτω, στο τέλος πολεμά και νικά! Εύχομαι σε όλες τις γυναίκες του κόσμου να διεκδικείτε τα δικαιώματά σας, να μη χάνετε, να μην χάνετε την  αξιοπρέπειά σας και πάντα να χαμογελάτε ! 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ