22.3.2021 7:25

Το λογότυπο των ηρωικών Ψαρών για τα 200 χρόνια από την επανάσταση

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821 προγραμματίζει σειρά δράσεων με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας του νησιού και τη σημαντικότατη συμβολή του στον αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας.

Πρώτη δράση ήταν η δημιουργία λογότυπου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. 

Κεντρικό στοιχείο του λογοτύπου είναι ο δαυλός, άμεσα συνδεδεμένος με τα κατορθώματα του Κανάρη, του Παπανικολή, του Νικόδημου και τόσων άλλων Ψαριανών πυρπολητών που με το δαυλό στο χέρι και την ανδρεία τουας συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχή έκβαση πολλών ναυτικών επιχειρήσεων.

Η φλόγα συμβολίζει το ασίγαστο πάθος για ελευθερία και αυτοδιάθεση που έκαιγε στις καρδιές των Ψαριανών και οδήγησε στην υπέρτατη θυσία με το Ολοκαύτωμα του νησιού.

Το αύριο είναι συνέχεια του χθες. Με πολύτιμη παρακαταθήκη τη γνώση και τα μηνύματα του παρελθόντος οραματιζόμαστε και σχεδιάζουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον με σύνθημα :

Η ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ’21, ΦΑΡΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ