8.3.2024 12:37

Τιμά την Ημέρα της Γυναίκας το Εργατικό Κέντρο Χίου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου χαιρετίζει και τιμά τους αγώνες αιώνων, χιλιάδων ανώνυμων και επώνυμων γυναικών για την ουσιαστική ισότητα, για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες και διακρίσεις, με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη στις γυναίκες όλου του κόσμου και αποτελεί τιμή στους πολλαπλούς ρόλους της, ως σύζυγος, ως μητέρα, ως εργαζόμενη, ως ενεργό μέλος της κοινωνίας, αλλά και της προσφοράς της στο θεσμό της οικογένειας. 

Με κεντρικό μήνυμα ότι η ισότητα στην εργασία δεν είναι προνόμιο, ούτε παροχή του Κράτους ή των εργοδοτών στις γυναίκες, αλλά θεμελιώδες δικαίωμα, η ΓΣΕΕ και η Γραμματεία Ισότητας και Ατομικών - Κοινωνικών Δικαιωμάτων της ΓΣΕΕ, κάνουν εικόνα και ήχο, μέσα από το φετινό βίντεο - μήνυμά (Δείτε εδώ: https://youtu.be/J99SvImPXzs), την κραυγή και την αγωνία των γυναικών, στον καθημερινό τους αγώνα για ένα ισότιμο και καλύτερο μέλλον. 

Αφιερώνουμε το βίντεο στις γυναίκες που πίστεψαν στη δύναμή τους, εμπιστεύθηκαν τα σωματεία και δώσαμε μαζί τη μάχη κόντρα στην εργοδοσία, κρατική ή ιδιωτική, για εργασία με αξιοπρέπεια και ισότητα. Στόχος μας καμία να μην μείνει πίσω, καμία να μην νιώσει μόνη, στεκόμαστε στο πλάι.

 

Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ, ΟΥΤΕ ΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΑΖΙ!

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ