11.7.2014 16:22

Θερινό σχολείο στο Τμήμα Ναυτιλίας

Θερινό Σχολείο με τίτλο “STT CAMP 2014 - Shipping, Transportation and Trade: Current Advances and Market Perspectives for World Shipping Leaders” διοργανώνει το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου από 15 έως 31 στο κτήριο «Αδ. Κοραής» (οδός Κοραή 2Α).

Το  STT CAMP 2014 υλοποιείται σε συνεργασία με τo Shanghai Maritime University (SMU), το μεγαλύτερο ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο της Κίνας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο ιδρυμάτων.

Το Θερινό Σχολείο, διάρκειας τριών εβδομάδων, συντίθεται από τρεις (3) εξειδικευμένες Θεματικές Ενότητες :
α. Παγκόσμιες ναυτιλιακές αγορές και λήψη Οικονομικών αποφάσεων,
β. Τεχνολογίες και μέθοδοι σχεδιασμού στη Ναυτιλία και τις Μεταφορές,
γ. Ναυτιλιακή Πολιτική, Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και Λιμένων.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητικές και εφαρμοσμένες διαλέξεις, παρουσίαση μελετών περίπτωσης, συζητήσεις Στρογγυλής Τράπεζας και εργαστήρια, στοχεύοντας στη βαθύτερη κατανόηση και ανάλυση των σύγχρονων θεωρητικών και πρακτικών εξελίξεων στη Ναυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο. Το Πρόγραμμα συμπληρώνεται με εκπαιδευτικές επισκέψεις στα Ναυτικά Μουσεία της περιοχής, το Ίδρυμα Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, την ΑΕΝ Οινουσσών, κ.ά.

Το Πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες από το Shanghai Maritime University καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες, υποψήφιοι/ες διδάκτορες και επαγγελματίες από διάφορες χώρες.

Η εναρκτήρια τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15/7/2014 και ώρα 09:30-11:00 στο κτήριο Αδ. Κοραής (οδός Κοραή 2Α). Επίσης, την ίδια ημέρα και ώρα 18:00-20:00 θα πραγματοποιηθεί Workshop με θέμα: “Supply Meeting demand: A review of trends in Chinese trades in the Greek-owned fleet” στο Αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης (οδός Μιχάλων 8).
Η εκδήλωση, η οποία θα κλείσει με παραδοσιακούς χορούς από το Λαογραφικό Πολιτιστικό Όμιλο «Λέων Αλλάτιος», είναι ανοικτή σε όλα τα μέλη της Χιακής κοινωνίας.
Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα https://sttcamp2014.pns.aegean.gr και στο τηλέφωνο 22710-35212 (κ. Α. Αθανασίου, e-mail: sttcamp2014@aegean.gr).
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ