18.7.2016 10:09

Τελικά τι φταίει;

ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΕΖΩΝ ΣΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμα μία χρονιά είναι επισκέπτες και ντόπιοι που καθημερινά παίζουν τη ζωή τους «κορώνα-γράμματα » στη προσπάθειά τους να διασχίσουν τον δρόμο από τη μία άκρη του στην άλλη.

Τη στιγμή που τα Σαββατοκύριακα το νησί κατακλύζεται από Τούρκους επισκέπτες, οι τοπικές αρχές συνεχίζουν να αγνοούν την ανάγκη ασφαλούς διέλευσης των πεζών στους δρόμους της πόλης.

Η εικόνα των διαβάσεων  καταμεσής  της καλοκαιρινής περιόδου παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα, αφού άλλες είναι ξεθωριασμένες και άλλες εντελώς ανύπαρκτες. Αποτέλεσμα της αδιαφορίας Δήμου και Λιμενικού Ταμείου είναι, σε ώρες αιχμής, να επικρατεί ένας κυκλοφοριακός αχταρμάς με τους πεζούς να «πετάγονται» από οποιοδήποτε σημείο του δρόμου και τους οδηγούς να προσπαθούν να τους αποφύγουν.

Μελέτη για νέες διαβάσεις

 «Αυτή τη στιγμή γίνεται μελέτη για τη  δημιουργία νέων και σωστότερων διαβάσεων που θα εξυπηρετούν τα ΑΜΕΑ, και θα αναγκάζουν τους οδηγούς να μειώνουν ταχύτητα για την ασφαλέστερη διέλευση των πεζών» , επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Γ. Καραμανής σημειώνοντας ότι για τις ήδη υπάρχουσες διαβάσεις , προβλέπεται εκ νέου το βάψιμό τους με νέα υλικά εντός της εβδομάδας.

Δε φταίνε τα υλικά αλλά η άσφαλτος

Η εικόνα πάντως των ξεθωριασμένων διαβάσεων τόσο στην προκυμαία όσο και στο κέντρο της πόλης δεν είναι κάτι καινούργιο. Τόσο ο Γ. Καραμανής όσο και ο Μ. Μπελέγρης τόνισαν ότι και στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετές μέθοδοι και έχουν δοκιμαστεί πολλά και διαφορετικά υλικά προκειμένου οι διαβάσεις να παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αναλλοίωτες. Ωστόσο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών η γρήγορη αλλοίωση της μπογιάς οφείλεται όχι στα υλικά της διαγράμμισης αλλά στην άσφαλτο που είναι κακής ποιότητας.

Μέχρι λοιπόν να βρεθεί η «χρυσή» λύση Δήμος και Λιμενικό Ταμείο θα συνεχίζουν να δαπανούν σημαντικά μεγάλα ποσά για το συνεχή φρεσκάρισμα των διαβάσεων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ