6.5.2019 14:06

Τεχνική Υπηρεσία: Γι’ αυτό έσπασαν οι πλάκες στα πεζοδρόμια

Τη δική της απάντηση για τον λόγο που ξηλώθηκαν οι πλάκες στα τμήματα του Περιφερειακού της πόλης, δίνει με ανακοίνωσή της η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Σε αυτή σημειώνει:

Την Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Μαΐου δημοσιεύθηκαν στα τοπικά μέσα φωτογραφίες από σπασμένα πεζοδρόμια στον πρόσφατα κατασκευασμένο κόμβο του περιφερειακού με την οδό Σαρικάκη. Ως Υπηρεσία θεωρήσαμε αναγκαίο να ενημερώσουμε τους αναγνώστες σας με τα παρακάτω:

Τα συγκεκριμένα πεζοδρόμια κατασκευάσθηκαν στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Δρόμος για την παράκαμψη της πόλης τμήμα Δ» το οποίο ολοκληρώθηκε στις 21/12/2018. Οι εργασίες που πραγματοποιούνται σε αυτήν την χρονική περίοδο στους κόμβους του περιφερειακού αφορούν την τοποθέτηση φωτεινής σηματοδότησης στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Αναβάθμιση υπαίθριων σταθμών αυτοκινήτων και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου κυκλοφορίας».Περιλαμβάνει ενδεικτικά την τοποθέτηση 36 ιστών σηματοδότησηςκαι  1700 μέτρων σωληνώσεων.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών κατασκευής του περιφερειακού ενσωματώθηκε το σύνολο των απαιτούμενων σωληνώσεων διέλευσης καλωδίων φωτεινής σηματοδότησης που διέρχονταν στα όρια παρέμβασης. Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με άλλες Υπηρεσίες, έχουν τοποθετηθεί σωληνώσεις διέλευσης δικτύου ΟΤΕ και αναμονές ύδρευσης/αποχέτευσης ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε άσκοπη τομή του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων. Με τον τρόπο αυτό οι μοναδικές εργασίες που προβλέπονταν να πραγματοποιηθούν στα νέα πεζοδρόμια ήταν η τοποθέτηση αγκυρίων πάκτωσης των ιστών φωτεινής σηματοδότησης (έκαστη βάση απαιτεί καθαίρεση μόλις 0.5-0.8m2 πεζοδρομίου). Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι στο τμήμα Α οι ιστοί φωτεινής σηματοδότησης έχουν ήδη τοποθετηθεί στο σύνολο τους και οι φθορές στα νέα πεζοδρόμια περιορίζονται στα σημεία πάκτωσης των ιστών.Η υπηρεσία παρουσία του αναδόχου υπέδειξε την υφιστάμενη υποδομή για την διέλευση της καλωδίωσης σε όλους του κόμβους.

              Την Παρασκευή 3/5/2019 χειριστής μηχανήματος του ανωτέρω έργου και παρά τις οδηγίες που είχε λάβει ο Ανάδοχος από την Υπηρεσία μας (είχαν σημανθεί επακριβώς τα τμήματα που πρέπει να καθαιρεθούν) καθαίρεσε άσκοπα 24μ (12m2) πεζοδρομίου. Για την καθαίρεση αυτή η Τεχνική Υπηρεσία ουδέποτε έχει συναινέσει. Η αποκατάσταση τους θα πραγματοποιηθεί με δαπάνη του αναδόχου.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ