4.3.2020 17:48

Στον δρόμο που χάραξε η κυβέρνηση βαδίζει η κοινότητα Χαλκειούς

«Υποδείξτε τοποθεσία για δημιουργία νέας κλειστής δομής», απαιτεί το Τοπικό Συμβούλιο από τους επικεφαλής των συνδυασμών

Μπορεί τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο νησί και στα σύνορα στον Έβρο, να έβαλαν φρένο σε οποιοδήποτε σχέδιο δημιουργίας νέων δομών, ωστόσο σε τοπικό επίπεδο η Κοινότητα του Χαλκειούς, αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε η Κυβέρνηση.

Και αυτό γιατί με έγγραφό τους, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, παρότι από την προηγούμενη εβδομάδα έχει «παγώσει» οποιαδήποτε συζήτηση για νέες δομές, επαναφέρουν το θέμα ζητώντας από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση «αναφορικά με τον καθορισμό τοποθεσίας για τη δημιουργία νέας κλειστής δομής για πρόσφυγες και μετανάστες, που η ολοκλήρωσή της θα σηματοδοτήσει το ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ της ΒΙΑΛ».

Το έγγραφο που απέστειλε το Τοπικό Συμβούλιο του Χαλκειούς, διαβιβάστηκε με e-mail στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στις 13:40 το μεσημέρι της Τετάρτης και αναμένεται να απασχολήσει το αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

Άδοξο τέλος για την Επιτροπή Αγώνα Καμποχώρων;

Ερωτηματικά ωστόσο προκαλεί το γεγονός, ότι το πρωί της Τετάρτης και κατά την παρουσία των τοπικών Μ.Μ.Ε. στο Χαλκειός, η άποψη που εκφράστηκε είναι ότι η νεοσύστατη Επιτροπή Αγώνα Καμποχώρων, όχι μόνο ζητά (και δικαίως) την αποσυμφόρηση της ΒΙ.ΑΛ. κατ εφαρμογή των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά συστρατεύεται με το αίτημα της κοινωνίας για μη δημιουργίας νέας δομής στο νησί.  

Πληροφορίες του «π» αναφέρουν ότι μέλη της Επιτροπής Αγώνα Καμποχώρων – Χίου τελούν υπό παραίτηση, καταγγέλλοντας το διχαστικό αυτό έγγραφο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ