2.6.2021 15:10

Στον αγώνα του Θόλους και οι κάτοικοι της Βολισσού

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων Συκιάδας, Λαγκάδας, Βροντάδου και Καρδαμύλων για την αποτροπή δημιουργίας νέας δομής στο Θόλος, δηλώνει μέσα από ανακοίνωσή του το Τοπικό Συμβούλιο της Βολισσού.

Συγκεκριμένα το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού με ομόφωνη απόφασή του (απουσίαζε ένα μέλος) στις 20 Απριλίου 2021 εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

«Το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα που δίνουν οι Κοινότητες Συκιάδας, Λαγκάδας, Βροντάδου και Καρδαμύλων εναντίον της σχεδιαζόμενης εγκατάστασης υπερδομής στην περιοχή «Θόλος».

Θεωρούμε απαράδεκτο να μην γίνεται απόλυτα σεβαστή η εκφρασθείσα επιθυμία ολόκληρου του χιώτικου λαού για καμία νέα δομή ούτε στο Θόλος ούτε στις Μπαμπακιές, ούτε πουθενά αλλού.

Θεωρούμε αντιδημοκρατική την καταστρατήγηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για άμεση αποσυμφόρηση του νησιού με χρονοδιάγραμμα, κλείσιμο της ΒΙΑΛ και απόδοσή της στο Δήμο, κατάργηση του γεωγραφικού περιορισμού, κατάργηση της δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας, καμία εμπλοκή των ΜΚΟ στην όλη διαδικασία και μόνη λειτουργία που αφορά στο μεταναστευτικό πάνω στο νησί την καταγραφή και ταυτοποίηση.

Θεωρούμε επικίνδυνη κάθε προσπάθεια να περάσουν συμφωνίες που γκριζάρουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και μετατρέπουν τον τόπο μας σε φυλακές της Ευρώπης.

Θεωρούμε άθλια κάθε παρασκηνιακή ενέργεια πίσω από τις πλάτες του χιώτικου λαού.

Ενώνοντας τη φωνή μας με τους κατοίκους Συκιάδας, Λαγκάδας, Βροντάδου και Καρδαμύλων και συνυπογράφουμε τα αιτήματα των Λαϊκών τους Συνελεύσεων, ζητώντας κι’ εμείς:

-Καμία νέα δομή στα νησιά μας ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά,  να κλείσει άμεσα η ΒΙΑΛ.

- Κλείσιμο των hot spots.

-Να απεγκλωβιστούν με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα νησιά μας.

- Να καταργηθεί η οποιαδήποτε ερμηνεία περί υποχρεωτικού γεωγραφικού περιορισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και να μην υπάρξει πρόβλεψη για κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση

-Να γίνεται μόνο Καταγραφή και Ταυτοποίηση στα νησιά! Καμία άλλη διαδικασία που αφορά στο μεταναστευτικό (για παράδειγμα αιτήσεις και απονομή ασύλου, ΠΡΟΚΕΚΑ κ.α.)

-Διαδικασίες ασύλου στην Τουρκία με ευθύνη του ΟΗΕ και για όσους περνούν στην ελληνική επικράτεια να γίνεται στην ενδοχώρα και στις χώρες προορισμού.»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ