14.7.2014 11:10

Στοίχημα η σύνδεση με την Κωνσταντινούπολη για το Επιμελητήριο

4 προτάσεις και 1 απάντηση στο αίτημα της διοίκησης του Επιμελητηρίου

Νέες προοπτικές στην καθιέρωση της Χίου ως προορισμού όχι μόνο για τους Τούρκους των παραλίων αλλά και της Κωνσταντινούπολης ανοίγει η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Χίου να αναζητήσει εταιρία που θα συνδέσει το νησί μας με την οικονομική πρωτεύουσα της Τουρκίας.

Το θέμα θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου οπότε θα τεθούν στο τραπέζι όλες οι πτυχές του ζητήματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου  Γ. Γεωργούλη το Δ.Σ. ανέλαβε διερευνητικές επαφές με αεροπορικές εταιρίες που μπορούν να υποστηρίξουν τη σύνδεση Χίου – Κωνσταντινούπολης ορμώμενο από τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση που υπάρχει για τη Χίο στα μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας.

«Η Χίος για τους Τούρκους είναι ήδη ένας γνωστός προορισμός. Όμως τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει ζήτηση και από περιοχές εκτός Σμύρνης. Υπάρχουν πολλοί μόνιμοι κάτοικοι από την Πόλη που θέλουν να επισκεφθούν τη Χίο όμως αδυνατούν να το κάνουν εξαιτίας της ανυπαρξίας σύνδεσης.

Όσοι Κωνσταντινουπολίτες το επιχειρούν, είτε κατεβαίνουν με τα αυτοκίνητά τους από την Πόλη στον Τσεσμέ, είτε πληρώνουν αεροπορικά εισιτήρια μέχρι τη Σμύρνη και μετά ακτοπλοϊκά για τη Χίο. Εμείς προσπαθούμε να καλύψουμε αυτό το κενό γνωρίζοντας ότι αν επιτευχθεί αυτή η γραμμή θα είναι προς όφελος και των μελών μας αλλά και γενικότερα της τοπικής οικονομίας», ανέφερε στον «π».

4 προτάσεις και 1 απάντηση

Το Επιμελητήριο μέχρι στιγμής έχει υποβάλλει 4 προτάσεις συνεργασίας με εταιρίες που έχουν πράξει αντίστοιχα εγχειρήματα και σε άλλες περιοχές του εξωτερικού. Έτσι έχει αποστείλει ήδη 4 επιστολές σε Aegean Airlines, Sky Express, Astra και Bora Jet. Από τις τις τέσσερις  εταιρίες έχει απαντήσει μόνο η Astra, που καλεί μάλιστα το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας στη συμπρωτεύουσα προκειμένου να διερευνηθεί το πλαίσιο και οι όροι συνεργασίας.

Μείζον ζητούμενο τώρα αποτελεί και η εξεύρεση χρηματοδότησης για τη συγκεκριμένη γραμμή (Χίου – Κωνσταντινούπολης) όπως άλλωστε συμβαίνει και στη σύνδεση Λέσβου με την Κωνσταντινούπολη. Κάτι παραπάνω από δεδομένο θεωρείται δηλαδή το γεγονός ότι η οικονομική συμβολή θα πρέπει να θεωρείται απαραίτητη στην εκτέλεση του δρομολογίου από τους τοπικούς φορείς. Το Επιμελητήριο πάντως είναι έτοιμο να αποταθεί στα μέλη του, ενώ θα καλέσει τόσο τη νέα δημοτική αρχή όσο και την περιφερειακή αρχή προκειμένου να υποστηρίξουν το συγκεκριμένο εγχείρημα που όλα δείχνουν ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί από το καλοκαίρι του 2015. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ