18.4.2016 17:26

Στο μικροσκόπιο της Κτηματικής και πάλι τα Καρδάμυλα

ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ 18 ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

Τα Καρδάμυλα είναι μια κοινωνία με πολλές ιδιαιτερότητες και έντονα ανεπτυγμένο το αίσθημα του ανταγωνισμού σε όλα τα επίπεδα. Το τελευταίο οδηγεί συχνά σε συγκρούσεις  που δημιουργούν πολλά προβλήματα στην τοπική κοινωνία. Αυτή τη φορά μια υπόθεση αντικρουόμενων συμφερόντων που έφτασε στα δικαστήρια, στάθηκε αφορμή για να παρέμβει η Κτηματική Υπηρεσία στο Συρικάρι, να ελέγξει 18 παραλιακές οικίες  και να διαπιστώσει αυθαίρετες κατασκευές καθώς και ένα παράνομο μπάζωμα με το οποίο έχει κατασκευαστεί ένας  μόλος.

Την επέμβαση προκάλεσε ανώνυμη καταγγελία στα αρμόδια υπουργεία  Οικονομικών και Εσωτερικών με άμεση εντολή επέμβασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Κτηματική Υπηρεσία. Οι παραβάσεις διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν μετά από αυτοψία του  αρμόδιου κλιμάκιου, η υπόθεση έχει πάρει την οδό  αποκατάστασης της νομιμότητας και  σύντομα θα κοινοποιηθούν εκθέσεις αυθαιρέτων κατασκευών. 

Το ζήτημα που προέκυψε δεν έχει καμία σχέση με την διαδικασία επανακαθορισμού της  νέας αιγιαλίτιδας ζώνης που έχει επιπτώσεις σε αρκετές ιδιοκτησίες και οικίες. Εντάσσεται στο γενικότερο θέμα  των οικιστικών παραβάσεων και των καταπατήσεων της αιγιαλίτιδας ζώνης στην περιοχή, έστω και σε μικρή έκταση, αλλά επιβεβαιώνεται και πάλι ότι στην περιοχή υπάρχουν προβλήματα.

Η διαδικασία θα είναι χρονοβόρα, οι θιγόμενοι  έχουν ενημερωθεί άτυπα  για τα αποτελέσματα των αυτοψιών και θα χρησιμοποιήσουν κάθε νόμιμο  μέσον για να προασπίσουν τα συμφέροντα τους.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ