15.7.2019 11:56

Στο Καλοκαιρινό Πρόγραμμα του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου είναι όλοι δημιουργικοί!

Διασκεδαστικές και εποικοδομητικές εμπειρίες για άτομα 4-17 ετών

Χαμόγελα, τραγούδια, ζωγραφική, μαγειρική, χορός, κατασκευές είναι μερικές από τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο Ημερήσιο Καλοκαιρινό Πρόγραμμα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου».

Αγόρια και κορίτσια, σε τρεις ηλικιακές ομάδες 4-17 ετών, αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο τους χρόνο, καλλιεργώντας την προσωπικότητά τους, ενισχύοντας τις δεξιότητές τους στην κοινωνική αλληλεπίδραση και καθημερινή ζωή.

Με την καθοδήγηση έμπειρων συντονιστών-φροντιστών, οι μικροί μας φίλοι μοιράζονται όμορφες στιγμές μέσα από δραστηριότητες που δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να εκφραστούν και να κοινωνικοποιηθούν:

-ομαδικές δραστηριότητες

- θεατρικά παιχνίδια

-ζωγραφική και κατασκευές

-δημιουργική απασχόληση

Όλοι το ίδιο διασκεδάζουν και ας είναι με τον δικό τους τρόπο…

Αναγνωρίζοντας, ότι τα παιδιά με δυσκολίες πρέπει να απολαμβάνουν πλήρως όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ίση βάση με τα υπόλοιπα παιδιά, είναι αναμφισβήτητο ότι έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Ημερήσιου Καλοκαιρινού Προγράμματος.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα, παρέχει σε όλα τα παιδιά δυνατότητες ένταξης, κοινωνικοποίησης και ενεργή ανάμιξη στο κοινωνικό σύνολο. Μέσω της δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικοποίησης επιτυγχάνεται, η ένταξη, η αυτοεξυπηρέτηση-αυτονομία,η αυτοεκτίμηση και η ισοτιμία.

Μέσα από τις δομημένες ψυχοπαιδαγωγικές και μουσικοκινητικές δραστηριότητες αποκτούν παράλληλα κοινωνικές, γνωστικές αλλά και ψυχοκινητικές δεξιότητες.

Το Ημερήσιο Καλοκαιρινό Πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 30 Αυγούστου 2019 και υλοποιείται στον σύγχρονο και ασφαλή χώρο του Τμήματος Παιδιών και Εφήβων, καθημερινές 8:00-14:00. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Έκπτωση 20% σε αδέρφια. Ελάχιστη διάρκεια συμμετοχής 2 εβδομάδες. Ανώτατος αριθμός συμμετοχών: 25 παιδιά. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες: Τμήμα Παιδιών και Εφήβων, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, Εγκρεμού 30, τηλ 2271020000, www.kpechios.gr

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ