18.4.2019 2:10

Στο εργοστάσιο της ΔΕΗ οι μαθητές της Β' τάξης του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ.

Τον Αυτόνομο Σταθμό Παραγωγής της ΔΕΗ Χίου οι μαθητές της Β΄ τάξης,  του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Χίου, που είχαν την δυνατότητα και εξέφρασαν την επιθυμία, των τομέων Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, Μηχανολόγων & Ηλεκτρολόγων μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους. Μαθητές και καθηγητές υποδέχθηκε στην είσοδο του εργοστασίου ο κος Τσατσαρώνης Γ, Διευθυντής της ΑΣΠ Χίου και τους οποίους στην συνέχεια  ξενάγησε στους εργασιακούς χώρους ο κος Γούτης Γ.

Οι μαθητές της Β΄ τάξης είχαν αρχικά την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από το περιβάλλον πραγματικής λειτουργίας ενός Μηχανοστασίου το οποίο περιλαμβάνει μηχανές παρόμοιων διαστάσεων και ισχύος που βρίσκονται στα πλοία. Να έχουν άμεση επαφή με τα συνεργεία εργασίας και τους εργαζόμενους και να επισκεφθούν εγκαταστάσεις: Ψύξης, Φυγοκεντρικών διαχωριστών (De Laval), εξοικονόμησης ενέργειας από τα καυσαέρια και καθαρισμού του θαλασσινού νερού ψύξης πριν επανέλθει στη θάλασσα. Στην συνέχεια επισκέφθηκαν το control room του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος όπου πραγματοποιήθηκε και ειδική αναφορά στην συνεισφορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην παραγωγή ρεύματος.  

Οι μαθητές διαπίστωσαν τον επαγγελματισμό και την μεγάλη εμπειρία στον χώρο εργασία των εργαζομένων στο Εργοστάσιο οι οποίοι μοχθούν καθημερινά ώστε να έχουμε το πολύτιμο αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι μας. Οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. έφυγαν ενθουσιασμένοι., αφού είδαν πολλούς τεχνικούς που στελεχώνουν σήμερα το εργοστάσιο να είναι παλαιοί τους γνώριμοι από το σχολείο ευελπιστώντας να είναι και μελλοντικοί τους συνάδελφοι.

 Την ομάδα μαθητών αποτελούσαν οι: Ροδίτης Α, Γαμβρούδη Κ, Μανούκης Γ, Γκίνης Σ, Χρυσοστόμου Μ, Φουντάκιας Η, Μπαλής Σ, Κοίλης Ν, Φερέτος Ι, Αλιφέρης Κ, Αργυρουδάκης Γ, Μαυρίκης Σ, Μπαλής Μ.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές: Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης και Ηλίας Βορριάς.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ