31.8.2020 12:40

Στο επίκεντρο το παιδί και η εξέλιξη του!

Η έμπειρη διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου ξεκινά το χειμερινό της πρόγραμμα

Με έμφαση το παιδί και τις ανάγκες του, το Τμήμα Παιδιών και Εφήβων λειτουργεί από το 1996 παρέχοντας εξειδικευμένες θεραπείες για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειες αυτών με αναπτυξιακές, συναισθηματικές και ψυχιατρικές διαταραχές.

Οι κύριες υπηρεσίες αφορούν στην πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση αναπτυξιακών και συναισθηματικών διαταραχών (π.χ. αυτισμός, δυσλεξία, δυσκολίες στον προφορικό και γραπτό λόγο, γραφοκινητικές δυσκολίες, άγχος, υπερκινητικότητα, δυσκολίες συμπεριφοράς κ.α.). Η διεπιστημονική ομάδα είναι πολυμελής και περιλαμβάνει τις εξής ειδικότητες: παιδοψυχίατρος, ψυχολόγος, ειδικός εκπαιδευτικός, λογοθεραπευτής, εργοθεραπευτής, γυμναστής, κοινωνικός λειτουργός, μουσικοθεραπευτής, ειδικός παιδαγωγός, διοικητικός.

Όλοι οι θεραπευτές του Τμήματος Παιδιών και Εφήβων πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζονται από το θεσμικό πλαίσιο της χώρας για την άσκηση του επαγγέλματός τους κι έχουν τις απαιτούμενες πιστοποιημένες γνώσεις και εξειδικεύσεις για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Το Τμήμα Παιδιών και Εφήβων λειτουργεί με τρόπο που να διασφαλίζει την τήρηση του ιατρικού απορρήτου και τη διαφύλαξη της εχεμύθειας.

Το προσωπικό έχει εξειδίκευση σε διαφορετικές προσεγγίσεις και μεθόδους με στόχο την εξατομικευμένη και ταυτόχρονα ολιστική θεραπευτική προσέγγιση. Οι θεραπείες παρέχονται σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο.

Μια καινοτόμος θεραπευτική μέθοδος που ξεκίνησε να εφαρμόζεται στο Τμήμα Παιδιών και Εφήβων από το 2007 είναι η μέθοδος τηλεαποκατάστασης. Απευθύνεται σε οικογένειες που λόγω της απόστασης (π.χ. Οινούσσες, Ψαρά κτλ) ή άλλων παραγόντων, δεν έχουν τη δυνατότητα να λάβουν κάποιο είδος δια ζώσης θεραπείας. Η ανάγκη κάλυψης των αναγκών αυτών των οικογενειών σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία της διεπιστημονικής ομάδας που ορίζει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στη θεραπεία, οδήγησε στην εφαρμογή της τηλεαποκατάστασης. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα λήψης εξειδικευμένων θεραπειών εξ αποστάσεως.

 

Πληροφορίες: Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, Τμήμα Παιδιών και Εφήβων, Εγκρεμού 30, τηλ 2271020000-εσωτ.1, www.kpechios.gr

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ