7.10.2013 12:48

Στο απροχώρητο το ΔΗΠΕΘΕ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΑΡΤΙΑΣ

Το αναμενόμενο επιτελέστηκε στο ΔΗΠΕΘΕ και το απόγευμα της Πέμπτης στην συνεδρίαση η σύγκρουση μεταξύ των οριακά παρισταμένων μελών του ΔΣ, οδήγησε στην ματαίωση της.
Τα τελευταία χρόνια ούτε οι δημοτικές αρχές, ούτε οι δημοτικές παρατάξεις έχουν δείξει κανένα ενδιαφέρον για το θεσμό, με τη σύνθεση των συμβουλίων να γίνεται με κριτήρια κάθε άλλο αξιοκρατικά, όσον αφορά τη γνώση του αντικειμένου αν μη τι άλλο, ή έστω αυτά τα μέλη να διαθέτουν μια στοιχειώδη αγάπη προς την τέχνη του θεάτρου.
Από προεδρίας Αντ. Λάρδα, επί δημαρχίας Μεννή, έχει να επιλεγεί και να τοποθετηθεί στο ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου, πρόσωπο που να σχετίζεται με το αντικείμενο κι αν αυτό δεν είναι απαξίωση, τότε θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι είναι προσχεδιασμός για τερματισμό της λειτουργίας του.

Συνεδρίαση στον αέρα

Αιτία για να τιναχτεί στον αέρα η συνεδρίαση, ήταν η άρνηση δυο μελών του ΔΣ, των κυριών Ηρώς Αναστασάκη και Λίτσας Κόρμαλου, να εξακολουθούν να συμμετέχουν σε μια διαδικασία παρωδία, όπου αυτή τη φορά κλήθηκαν να ψηφίσουν και να εγκρίνουν τους ισολογισμούς της Επιχείρησης των ετών 2011 και 2012.
Η καθυστέρηση αυτή βεβαίως και αντίκειται στο Δημοτικό Κώδικα, ο οποίος ρητά ορίζει, η έγκριση του ισολογισμού κάθε έτους να πρέπει να ψηφίζεται το αργότερο έως τον Απρίλιο του επομένου και αμέσως να αποστέλλεται στο Δημοτικό Συμβούλιο για τελική έγκριση.  
Με οριακή πάντα απαρτία του ΔΣ, αφού τα απόλυτα συνεπή μέλη του είναι οι προαναφερθείσες κυρίες και ο Νίκος Ζαχαριάδης της Λαϊκής Συσπείρωσης, τα θέματα περνάνε με συνοπτικές διαδικασίες και βεβαίως δεν μπορεί κανείς να μιλά για επιχειρησιακό σχεδιασμό, αφού και τα μέχρι σήμερα επιχειρησιακά προγράμματα δεν τηρούνται με αποτέλεσμα να μην εγκρίνονται οι χρηματοδοτήσεις του Οργανισμού από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Η ταμειακή αυτή ασφυξία αφήνει για πολλοστή  φορά όλους τους εργαζόμενους απλήρωτους, επί μήνες, το Θεατρικό Εργαστήρι χωρίς πόρους για την επαναλειτουργία του τη νέα χρονιά και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για νέα θεατρική παραγωγή.

Το αγκάθι της απαρτίας

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο επίσημος εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ, Νίκος Ζαχαριάδης έχει υποστηρίξει και ζητήσει, να εκπίπτει από το αξίωμα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, εκείνος που θα απουσιάζει κατ’ εξακολούθηση από ένα αριθμό συνεχών συνεδριάσεων του Σώματος.
Σήμερα έρχεται να δικαιωθεί από τα γεγονότα, αφού τα τελευταία χρόνια σε καμιά συνεδρίαση του ΔΣ δεν έχουν συμμετάσχει όλα τα μέλη του, σε κάθε συνεδρίαση η απαρτία είναι οριακή στα τέσσερα απ’ αυτά  και το κυριότερο αυτά τα μέλη είναι πάντα τα ίδια πρόσωπα που καλούνται  να αποδεχτούν τις πρωτοβουλίες του προέδρου, να εγκρίνουν το εκάστοτε επιχειρησιακό πρόγραμμα του καλλιτεχνικού διευθυντή, που εκ των πραγμάτων δεν θα εφαρμοστεί από τις εγγενείς δυσκολίες της μη τακτικής χρηματοδότησης, χωρίς ποτέ να έχουν να προτείνουν κάτι ή να καταθέσουν μια ιδέα για την (λέμε τώρα) πορεία ή λειτουργία του θεάτρου.
Υπάρχουν μέλη του ΔΣ και μάλιστα φέροντα την αυτοδιοικητική ιδιότητα, που από τον ορισμό τους από τη δημοτική τους παράταξη, από την πλειοψηφία και την αξιωματική αντιπολίτευση,  να έχουν παραστεί μια, το πολύ δυο φορές και κάποιο άλλο που δεν έχει παρευρεθεί σε μια συνεδρίαση, ούτε για τα προσχήματα.
Σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, για την οποία η δημοτική αρχή, αλλά και η μειοψηφία, αρνούνται ως αποδεικνύεται να λάβουν  θέση, αφού οι εκπρόσωποί τους απαξιούν το ίδιο το Θέατρο με την παντελή απουσία τους, έρχεται να προστεθεί το γεγονός της απόλυτης απραξίας, της συσσώρευσης των υποχρεώσεων και αυτονόητα ο προβληματισμός αν αυτοσκοπός είναι το κλείσιμο της Επιχείρησης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ