18.4.2016 11:07

Στις εκκλησίες στέλνουν πρόστιμα;

Η ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΑΔΙΚΕΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Μετά την απόφαση της Υπηρεσίας Καθαριότητας να μοιράζει αδιακρίτως και χωρίς ενδελεχή έρευνα πρόστιμα σε πολίτες και επαγγελματίες με την αιτιολογία ότι άφησαν εκτός κάδων απορρίμματα, οι καταγγελίες είναι λογικό ότι δίνουν και παίρνουν.

Σε αρκετές περιπτώσεις κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμα (χαμηλής αξίας) πολίτες που ουδεμία σχέση είχαν με τις παραβάσεις, ενώ σε κάποιες άλλες κλήθηκαν ακόμη και γεωπόνοι του Δήμου Χίου για να βεβαιώσουν το είδος κλαδιών που είχαν αφεθεί δίπλα σε κάδους, προκειμένου να αναζητήσουν στη συνέχεια τον ιδιοκτήτη του δέντρου!

Διάφορα παραδείγματα έχουν να διηγηθούν απλοί πολίτες και επαγγελματίες στις γειτονιές από την συναναστροφή τους με το νέο Κανονισμό, ωστόσο η φωτογραφία που δημοσιεύουμε αξίζει τις προσοχής της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Πρόκειται για κλαδιά φοίνικα που κόπηκαν και αφέθηκαν δίπλα από κάδο στο κέντρο της πόλης. Προφανώς, φοίνικες δεν διαθέτουν πολλοί ιδιώτες, αντίθετα, διαθέτουν οι εκκλησίες. Θα έχει λοιπόν τα ίδια αντανακλαστικά η Υπηρεσία καθαριότητας στην συγκεκριμένη περίπτωση να βεβαιώσει πρόστιμο ή θα πληρώσει το πρόστιμο κανένας άσχετος με τα κλαδιά. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις ενέργειες, όπως και το ύψος του προστίμου που θα επιβληθεί. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ