1.12.2023 14:01

Στη Λήμνο το Πρόγραμμα Ψυχικής ενδυνάμωσης παιδιών και εφήβων

Δηλώστε συμμετοχή!

Το πρόγραμμα για την ψυχική ενδυνάμωση παιδιών και εφήβων υλοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη και στοχεύει στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας.

Με αυτό τον στόχο θα πραγματοποιηθούν δωρεάν στη Λήμνο (με την ευγενική φιλοξενία του Γυμνασίου Μύρινας) από μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Παιδιού & Εφήβου οι ακόλουθες δράσεις για τις οποίες είναι απαραίτητη η ατομική ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής & προεγγραφή:

Δηλώσεις Συμμετοχής έως 03/12 /2023

  • Κύκλος Εργαστηρίων (Workshops) για παιδιά & εφήβους διαφορετικών θεματικών
  • Πλήρη Εξατομικευμένα προγράμματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού , Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας & Προσωπική Ανάπτυξη για 10 μαθητές.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων (10 ΜΑΘΗΤΕΣ) θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. To πλήρες πρόγραμμα περιλαμβάνει τη χορήγηση 3 τεστ, εισαγωγικών ερωτηματολογίων και συμβουλευτική σταδιοδρομίας που θα δίδει τη δυνατότητα στον έφηβο να αναπτύξει μηχανισμούς αυτογνωσίας σχετικά με την προσωπικότητα, τις ικανότητες τα ενδιαφέροντα και τις αξίες του. Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων με το μαθητή, θα υλοποιείται ραντεβού παράδοσης της έκθεσης των αποτελεσμάτων, καθώς και διεξοδική ενημέρωση του ίδιου και των γονέων του.

  • ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Οι συμμετέχοντες γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να ενδυναμωθούν στο ρόλο τους, να αναστοχαστούν τους στόχους που έχουν θέσει ως γονείς, και να αναζητήσουν νέες δυνατότητες και προοπτικές ώστε να είναι πιο αποτελεσματικοί στο ρόλο τους.

  • ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ / DEBATE

Υλοποίηση ομάδων γονέων και παιδιών με τη καθοδήγηση των συντονιστών – επαγγελματιών ψυχικής υγείας που θα λάβουν μέρος σε μια συζήτηση (Debate)  με σκοπό τη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών.

  • Ατομικές Συναντήσεις Γονέων με ειδικούς

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στις δράσεις που σας ενδιαφέρουν να συμμετέχετε συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα συμμετοχής.

Δηλώσεις Συμμετοχής έως 3/12 /2023

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ