6.5.2019 22:15

Στη φάκα της Ασφάλειας 23χρονος διαδικτυακός... μπαταχτσής

Ο νεαρός Χιώτης εξαπάτησε άτομα από Σάμο, Κρήτη και Βόλο

Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, τρεις (3) περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών.

Ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή του στις συγκεκριμένες υποθέσεις, ένας ημεδαπός, ηλικίας 23 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 23χρονος, κατά το χρονικό διάστημα του τελευταίου έτους, εντόπιζε αγγελίες πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών σε διαδικτυακές ιστοσελίδες και επικοινωνούσε, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω διαδικτύου με τους κατόχους των συγκεκριμένων συσκευών, προσποιούμενος τον υποψήφιο αγοραστή.

Ακολούθως, δηλώνοντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας, έρχονταν σε συμφωνία για την αποστολή των ηλεκτρονικών συσκευών στη Χίο, μέσω εταιριών ταχυμεταφορών, πείθοντας προηγουμένως για την καταβολή των χρηματικών αντιτίμων μέσω τραπεζικής συναλλαγής.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, κατάφερε να εξαπατήσει τρεις (3) ημεδαπούς, κάτοικοι των περιοχών Καρλοβασίου Σάμου, Ηρακλείου Κρήτης και Βόλου Μαγνησίας και να τους αποσπάσει -κατά περίπτωση- φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, και δύο (2) κινητά τηλέφωνα, αξίας άνω των -2.500- ευρώ.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του δράστη και σε άλλες συναφείς πράξεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ