13.12.2014 12:26

Στα θρανία οι ψαράδες [ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ

Πρόγραμμα επιμόρφωσης αλιέων, που θα τους παρέχει τα εφόδια να εργάζονται με σύγχρονες μεθόδους και  οικολογική συνείδηση συνδιοργανώνει και θα φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος. Η ιδέα που γεννήθηκε στο μυαλό του Διευθυντή του Σταύρου Μιχαηλίδη όταν υπηρετούσε ακόμη στο Λιμενικό σώμα, υλοποιείται τώρα που έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες.  Στην επιδοτούμενη με 500.000 ευρώ  δράση συμμετέχουν 5 χώρες, η Ελλάδα, η Τουρκία, η Μάλτα, η Ιρλανδία και η Ισπανία και 9 φορείς. Η πρώτη οργανωτική επαφή θα πραγματοποιηθεί στην  Αθήνα στις 16 Δεκεμβρίου, προκειμένου να δούμε λεπτομέρειες υλοποίησης του προγράμματος.

«Έβλεπα να βγαίνουν οι ψαράδες στη δουλειά με μια επαγγελματική άδεια αλιείας και μόνα  εφόδια τις εμπειρικές γνώσεις τους. Οι γνώσεις τους ήταν  μόνο πρακτικές Έτσι τώρα με την ευκαιρία της λειτουργίας του ιδρύματος καταθέσαμε την πρόταση μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πήραμε την έγκριση από την Ελληνίδα Επίτροπο αλιείας Μαρία Δαμανάκη και θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα “Timing the sea of fishers knowledge, skills and competences”  που θα προσφέρει πολλά στους επαγγελματίες αλιείς».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ