11.5.2012 11:54

Στα σκαριά Κίνηση πολιτών υπέρ των Α.Π.Ε.

• ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ – ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

 
Το φυτίλι που άναψε την οργή της σιωπηλής κοινωνίας αποτέλεσε η σύσκεψη που πραγματοποίησε η Περιφερειακή Ενότητα Χίου την Τετάρτη με αντικείμενο την επένδυση των ανεμογεννητριών. Όσοι συμπολίτες μας παρευρέθηκαν με προδιάθεση να ακούσουν και να κρίνουν αιφνιδιάστηκαν από την υποδοχή που επεφύλαξαν στους ομιλητές όσοι αντιδρούν στην επένδυση. Εν ολίγοις κατάλαβαν ότι ο δημόσιος διάλογος για τις ΑΠΕ, με βάση τη συγκεκριμένη επένδυση, έχει λοξοδρομήσει και πήραν την απόφαση  να δράσουν συλλογικά ώστε να ακουστεί και η άλλη άποψη.
Το «σινιάλο» έδωσαν με δυο άρθρα τους οι νέοι επιστήμονες, Μαρία Ζαννίκου και Γιάννης Στεφάνου, (δημοσιεύονται αναλυτικά στη στήλη «παρεμβάσεις») οι οποίοι, εντελώς τυχαία καταλήγουν στην κοινή προτροπή να δημιουργηθεί μια αντίστοιχη συλλογικότητα υπέρ των Α.Π.Ε. , με δημιουργική και όχι μηδενιστική μορφή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «π» η πρωτοβουλία αυτή ήδη συντονίζεται, με συνάντηση των πρωτεργατών της σήμερα κιόλας, και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η πρώτη δημοσιοποίηση των απόψεων της. 
 
Διαβάστε εδώ τα άρθρα των Μ. Ζαννίκου και Γ. Στεφάνου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ