20.2.2013 11:52

Στα Ληξιαρχεία των δήμων όλες οι οικογενειακές μεταβολές

Στους δήμους και πιο συγκεκριμένα στα ληξιαρχεία, μετακυλίεται -σύμφωνα με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας- η αρμοδιότητα όλων των οικογενειακών μεταβολών που επέρχονται σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους.
Πιο συγκεκριμένα, η άδεια ταφής συνταξιούχου εκδίδεται, αφού προηγηθεί η δήλωση θανάτου στο ληξιαρχείο, προκειμένου στη συνέχεια να ενημερωθεί η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, (ΗΔΙΚΑ) ο ΟΑΕΔ και ο ΕΟΠΥΥ. Ακόμη, καθίσταται υποχρεωτική στις γεννήσεις, η απόδοση Α.Μ.Κ.Α. στο νεογέννητο ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης για τη χορήγηση του πιστοποιητικού γέννησης. Η παράλειψη δήλωσης ληξιαρχικών γεγονότων επισύρει πρόστιμα έως και 300 ευρώ.
Τέλος, μέσω του συστήματος «ΑΡΙΑΔΝΗ» θεσπίζεται η σύζευξη των ηλεκτρονικών συστημάτων των υπουργείων Εργασίας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών, ώστε να καθίσταται ευχερής ο έλεγχος κάθε μεταβολής της οικογενειακής κατάστασης συνταξιούχων και ασφαλισμένων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ