21.3.2013 12:21

Στα χέρια του Εισαγγελέα η δικογραφία

ΓΡΙΦΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ

Το δρόμο για την Εισαγγελέα Πρωτοδικών  Χίου πήρε αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο φάκελος με τη δικογραφία του 21χρονου Ν.Κ., που κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από τη μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες που προέρχονται από την πλευρά του νεαρού τείνουν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί καμία σοβαρή κατηγορία εναντίον του.

Ζητούμενο πάντως είναι το πρόσωπο που θα χειρισθεί την υπόθεση και αυτό λόγω της απουσίας της Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου, Εμ. Κετσιαντζή, που απουσιάζει από το νησί για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας προσωπικών προβλημάτων.

«Κανονικά μία τέτοια υπόθεση θα έπρεπε να τη χειρισθεί η ίδια η Εισαγγελέας και όχι ο Αντιεισαγγελέας, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις, όπως η συγκεκριμένη», ανέφεραν στον «π» κύκλοι του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου.

Η διαδικασία

Ο αρμόδιος Εισαγγελέας ή εν προκειμένω ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών θα πρέπει τώρα να μελετήσει την υπόθεση, καθώς και τα συνοδευτικά στοιχεία της κύριας δικογραφίας, προκειμένου να αποφανθεί εάν τελικά μπορεί να στοιχειοθετήσει κατηγορητήριο ή θα την παραπέμψει στο αρχείο.

Στην πρώτη περίπτωση ο Εισαγγελέας, μετά τη σύνταξη του κατηγορητηρίου, παραπέμπει την υπόθεση στον Ανακριτή, προκειμένου να συντάξει με τη σειρά του κάποιο βούλευμα μέχρι την οριστική παραπομπή της υπόθεσης σε τακτικό δικαστήριο.

Σε αυτό το διάστημα, δηλαδή από την απολογία του κατηγορούμενου μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης, Εισαγγελέας και Ανακριτής έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν σειρά μέτρων στον κατηγορούμενο, όπως περιοριστικά μέτρα, υποχρεωτική παρουσία σε αστυνομικό τμήμα, χρηματική εγγύηση ή στη χειρότερη των περιπτώσεων να διατάξουν την προφυλάκισή του.

Σε κάθε περίπτωση οι πληροφορίες που διαρρέουν τα τελευταία 24ωρα είναι περιορισμένες σε τέτοιο σημείο, που η εξαγωγή συμπερασμάτων μπορεί να ανατραπεί εύκολα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ