24.10.2012 12:18

Σπέρνουν τα βοσκοτόπια

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΦΥΤΑ ΣΤΗ Β. ΧΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΗ ΒΟΣΚΟΪΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ

Τη χρηματοδότηση κι εκπόνηση προγράμματος για τη διαχείριση της αιγοπροβατοτροφίας στη Χίο, ύστερα από τις τελευταίες πυρκαγιές, με εστίαση στους βοσκοτόπους ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Γανιάρης.
Ήδη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε έρθει στο νησί μας για περίπου δυο μέρες επιστημονικό προσωπικό αποτελούμενο από τους κ.κ. Χατζηγεωργίου από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Παναγιωτόπουλο από τον ΕΛΓΑ, το οποίο εξέτασε τα εναπομείναντα βοσκοτόπια ειδικά στη Β. Χίο και κατέληξε στην αναγκαιότητα εκπόνησης εφαρμοστικού προγράμματος από το ΥΠ.Α.Α.Τ. με τίτλο «Πρόγραμμα διαχείρισης της αιγοπροβατοτροφίας στη Χίο, ύστερα από τις τελευταίες πυρκαγιές, με εστίαση στους βοσκοτόπους».
Με βάση το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί η μελέτη και η σπορά κτηνοτροφικών φυτών στα βοσκοτόπια της Β. Χίου, έτσι ώστε να αυξηθεί η βοσκοϊκανότητα τους και να μπορέσουν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν μετά την πυρκαγιά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ