12.6.2023 11:50

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου - Δεν περιμένουμε να πεθάνει κι άλλος αβοήθητος

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί όλους τους συναδέλφους στον ιδιωτικό τομέα την Τρίτη 13 Ιούνη στις 13:00 στην Είσοδο του Νοσοκομείου.

Τα τελευταία περιστατικά πανελλαδικά, με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να μη φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες, με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων, αλλά και την γνωστή πλέον περίπτωση της τριπλής διακομιδής που κλήθηκε να κάνει το μοναδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη Χίο πριν μερικές μέρες, δεν μας αφήνουν περιθώρια. Πρέπει να δράσουμε τώρα.

Οι δηλώσεις των πολιτικών παραγόντων που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα ξεπερνάνε στα όρια της χυδαιότητας. Από τη μία η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ που μιλάνε λες και προέρχονται από παρθενογένεση. Και από την άλλη η ΝΔ, κυβέρνηση μέχρι πριν λίγες μέρες, επαναλαμβάνει μονότονα και αισχρά ότι η πολιτικής της επιβραβεύτηκε από τους πολίτες που την ψήφισαν με υψηλά ποσοστά. Τα κόμματα αυτά είναι δεσμευμένα στην ΕΕ και στους ντόπιους μεγάλους επιχειρηματικό ομίλους να τους εξασφαλίζουν ζεστό χρήμα επιβάλλοντας βαριά φορολογία στο λαό, που μας έχει γδάρει τόσα χρόνια και κόβοντας κάθε χρόνο από τη χρηματοδότηση στην υγεία. 

Δεν κάνουμε πίσω από τις ανάγκες μας.

Τον 21ο αιώνα με την ανάπτυξη της τεχνολογίας στα ύψη, απαιτούμε να παρέχεται σε όλους τους εργαζόμενους δωρεάν δημόσια υγεία που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Να μην περιμένουμε για μήνες για μια απλή εξέταση.

Να μην χρειάζεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη από τις πιο απλές εξετάσεις μέχρι τη πιο σοβαρή νοσηλεία.

Να μην παρακαλάμε για ένα ασθενοφόρο όταν το χρειαζόμαστε.

Εδώ και τώρα να γίνουν όλες οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες μας: σε πολυδυναμα ιατρεία, κέντρα υγείας και νοσοκομείο του νησιού.

Ανάμεσα στα κέρδη τους και τις ζωές μας, διαλέγουμε τις ζωές μας! 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ