6.10.2021 15:58

Σκέρτσος – Το 70% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί

Για την πορεία των εμβολιασμών μίλησε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ενώ απάντησε ερωτήσεις και για άλλα θέματα της επικαιρότητας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός αναφέρθηκε στην ακρίβεια, στις αυξήσεις στον τομέα της ενέργειας, αλλά και στη διαγραφή του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπόγδανου, καθώς και στην ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία.

Αυτή την στιγμή το 70% των ενηλίκων έχουν εμβολιαστεί, δηλαδή 6,5 εκατ. πολίτες έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο συνεπώς ο στόχος για το ενιάμηνο του 2021 έχει επιτευχθεί. Στον γενικό πληθυσμό που το ποσοστό βρίσκεται στο 60% περιλαμβάνονται 1,2 εκατ. παιδιά έως 12 ετών που δεν μπορούν να εμβολιαστούν και άλλο ένα εκατομμύριο ανήλικοι από 12-17 ετών, όπου συμπεριλαμβάνονται οι διστακτικοί και όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

Η σύγκριση με τις ευρωπαϊκές χώρες

Σε σύγκριση με τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης η Ελλάδα τα έχει πάει πάρα πολύ καλά και όχι τόσο καλά συγκρινόμενη με χώρες της Δυτικής Ευρώπης. «Πρέπει να εστιάσουμε στους πολίτες που έχουν ακόμη δισταγμούς να τους πείσουμε να πάρουν τη σωστή απόφαση», σημείωσε ο κ. Σκέρτσος.

Για τη Βόρεια Ελλάδα

Αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στη Βόρεια Ελλάδα και στην επικράτεια αυτή την περίοδο αναγνώρισε ότι υπάρχει μια επιβάρυνση στο σύστημα Υγείας αλλά με τη διαφορά από τον περασμένο Μάρτιο ότι αυτή τη στιγμή το σύστημα υγείας λειτουργεί κανονικά μαζί και με τα εκτός COVID περιστατικά. «Παρόλο το ότι έχουμε μια επιθετική μετάλλαξη τη Δέλτα, η επιβάρυνση στο σύστημα υγείας είναι μικρότερη κατά 2/3. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη τα νούμερα των νοσηλίων είναι πολύ λιγότερα και από τον περασμένο Οκτώβριο και από τον περασμένο Μάρτιο. Αυτή τη στιγμή δυστυχώς, νοσούν βαριά οι ανεμβολίαστοι.

Η πολιτεία έχει κάνει το χρέος της παρέχει όλη την υποστήριξη που χρειάζονται οι πολίτες για να εμβολιαστούν. Χρειάζεται και η συμβολή σε αυτή την προσπάθεια των τοπικών φορέων», είπε ο υπουργός. Ωστόσο, συμπλήρωσε, συνεχώς παλεύουμε για την αύξηση των εμβολιασμένων δεν πετάμε «λευκή πετσέτα» όπως λέγεται και παρέχουμε περεταίρω διευκολύνσεις όπως αυτές που θα ανακοινωθούν σήμερα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ