5.2.2024 13:03

Σχεδόν διπλάσιος από τον πληθυσμό της Χίου ο αριθμός των αδέσποτων – Βίντεο

Εκστρατεία ενημέρωσης σε όλα τα χωριά ξεκινά ο Δήμος

Στη δυσκολία διαχείρισης του μεγάλου αριθμού των αδέσποτων ζώων στη Χίο, που κατά προσέγγιση είναι σχεδόν διπλάσιος από τον μόνιμο πληθυσμό του νησιού, αναφέρθηκε μέσα από δηλώσεις του στο Politischios.gr, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Χριστάκης.

Αναφερόμενος στο θέμα, το χαρακτήρισε πολύπλοκο και δύσκολο, ζητώντας τη συνεργασία όλων των φορέων και των πολιτών, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων ζώων που συνεχίζουν να αυξάνονται στο νησί.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ίδιος προανήγγειλε, εκστρατεία ενημέρωσης από τον Δήμο, σε όλα τα χωριά, σημειώνοντας ότι «αρκετός κόσμος δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει με το ίδιο του το ζώο».

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστάκης, ο Δήμος θα στοχεύσει σε δύο βασικούς πυλώνες, την ενημέρωση και τις στειρώσεις ζώων, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα αλλαγή στο κομμάτι της διαχείρισης των τροφών, αφού θα τοποθετήσει ταΐστρες αλλά και ποτίστρες αδέσποτων ζώων σε συγκεκριμένα σημεία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ