28.2.2024 9:50

ΣΕΙΥΧ: "Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή"

Το έγκλημα των Τεμπών έχει την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά και της ΕΕ. Είχαν βάλει όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ την υπογραφή τους στην απελευθέρωση και την ιδιωτικοποιήση των σιδηροδρόμων, αφού πρώτα αφησαν το 1/3 των εργαζομένων κι αυτούς χωρίς δικαιωματα. Αντίστοιχα έχουν ευθύνη στην ΕΕ μιας και τα συστήματα ασφαλείας που έπρεπε να είναι σε λειτουργία υπάρχουν μόλις στο 13% των σιδηροδρομικών γραμμών των χωρών μελών της ΕΕ. 

Οι μόνοι που μπορούμε να δώσουν απάντηση στην προσπάθεια συγκάλυψης της κυβέρνησης ΝΔ είμαστε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. 

Πριν ένα χρόνο είχαμε δώσει έναν όρκο.

Θα γίνουμε η φωνή όλων αυτών που δεν έφτασαν ποτέ σπίτι τους.

Όλων εκείνων των παιδιών που δεν απάντησαν στο μήνυμα των γονιών τους.

Η φωνή μας στις 28 Φλεβάρη θα ακουστεί δυνατά κόντρα στις φωνές που μας καλούν να μείνουμε βουβοί. Κόντρα στον συμβιβασμό της απαξιωμμένης πλειοψηφίας στη ΓΣΕΕ. Τα 37 Εργατικά Κεντρα, 22 Ομοσπονδίες και τα πάνω από 300 Σωματεία σε όλη την Ελλάδα μας δείχνουν το δρόμο. 

Η καρδιά των εργαζομένων την Τετάρτη 28 Φλεβάρη θα χτυπάει στο δρόμο του αγώνα. Για να μην έχουμε άλλο τέτοιο έγκλημα. Για να μην θρηνουμε κάθε τρεις μέρες από έναν συνάδελφο μας στους χώρους δουλειάς. Για να έχουμε δημόσια υγεία με βάση τις ανάγκες μας. Για να έχουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με δικαιώματα και μισθούς για να ζούμε με αξιοπρέπεια. 

Η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου είναι υπόλογη για τη στάση της και την απόρριψη της πρότασης για απεργία. Τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι κάνουν υπόθεση δική τους τους αγώνες που χρειάζεται να αναπτυχθούν.

Όλοι στην προσυγκέντρωση του Σωματείου μας στις 11πμ στο Εργατικό Κέντρο Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ