21.3.2013 13:30

Ρολόγια από… χέρι

ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

Συμφωνητικά της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. περιμένουν στην πόρτα τους ιδιοκτήτες σπιτιών στην πόλη αλλά και στην περιφέρεια. Η επιχείρηση, υλοποιώντας απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, αναλαμβάνει, με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη, όλα τα υδρόμετρα του δικτύου της.

Το συμφωνητικό

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού συμπληρώνει το έντυπο, σύμφωνα με το οποίο συναινεί στην παραχώρηση της κυριότητας των υδρομετρητών στη ΔΕΥΑΧ, καταβάλλοντας ένα συμβολικό χρηματικό αντίτιμο, των 0, 50 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες επωφελούνται με αυτόν τον τρόπο, απαλλασσόμενοι από τα έξοδα συντήρησης και αντικατάστασης των υδρόμετρων στις ιδιοκτησίες τους δια παντός και η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. γνωρίζει πλέον τί μετρητές, πόσους και πού έχει στο δίκτυο της.

«Θα κάνουμε αυτό που έχει εφαρμόσει και η Δ.Ε.Η. στους μετρητές της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Το συμφωνητικό που έχει αποσταλεί στους ιδιοκτήτες, μας δίνει την έγκριση να αλλάξουμε τον υδρομετρητή, να τοποθετήσουμε έναν δικό μας, με έξοδα καθαρά της επιχείρησης. Εμείς παράλληλα θα αναλάβουμε όλα τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας και ο ιδιοκτήτης απλά θα έχει έναν κωδικό καταναλωτή και με βάση αυτόν θα συναλλάσσεται με την Εταιρεία. Θέλουμε να βάλουμε υδρόμετρα, να υπάρχει ένας τύπος σε όλα τα νοικοκυριά σε όλο το νησί,  να μπορούμε να συστηματοποιήσουμε τη δουλειά μας στα πρότυπα της ΔΕΗ», εξηγεί ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Μιχ. Φυτούσης.

Ανταποκρίνονται οι δημότες

Θετικά έχουν ανταποκριθεί μέχρι τώρα οι καταναλωτές. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι η απόφαση αυτή θα είναι προς όφελος τους, αφού θα ξενοιάσουν από τη μέριμνα για τα υδρόμετρα. Μάλιστα, ειδικά σε ιδιοκτησίες που ενοικιάζονται, η απόφαση αυτή της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. διευκολύνει τους ιδιοκτήτες.

«Οι περισσότεροι ανταποκρίνονται θετικά. Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις που είδαν το μέτρο με καχυποψία και αυτές κυρίως σε χωριά. Το μέτρο θα επεκταθεί από άκρη σε άκρη σε όλο το νησί. Η αυθαιρεσία και τα ρολόγια που μετρούσαν προς τα πίσω, θα αποτελέσουν παρελθόν για την Εταιρεία», καταλήγει ο κ. Φυτούσης, δείχνοντας αποφασισμένος να υλοποιήσει την απόφαση σε όλο το δίκτυο.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ