12.1.2016 9:51

Πολυτραυματίας ο τουρισμός της Χίου λόγω μεταναστευτικού [ΒΙΝΤΕΟ]

ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ

Μία νέα διάσταση του προσφυγικού ζητήματος, που μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία, φέρνει με δηλώσεις του στον «π» ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς.

Όπως εξήγησε το υπολογιζόμενο πλήγμα που επέφερε το μεταναστευτικό ζήτημα στον τουρισμό της Χίου είναι τουλάχιστον της τάξεως του 60%, κάτι που σημαίνει ότι αν επικρατήσει και φέτος η ίδια εικόνα με πέρυσι τότε θα μιλάμε για σημαντική ζημιά στον ήδη συρρικνωμένο τουριστικό κλάδο του νησιού.

«Το πλήγμα στον τουρισμό είναι εξαιρετικά μεγάλο. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 30% όπως τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε πληγεί κατά 60%. Αυτό συμβαίνει γιατί ο επισκέπτης από το εξωτερικό ταυτίζει πλέον τα ελληνικά νησιά με εικόνες από ναυάγια ή νησιά γεμάτα πρόσφυγες. Δεν είναι σε θέση να διαχωρίσει ποια νησιά αντιμετωπίζουν πρόβλημα και σε ποια η διαχείριση είναι ικανοποιητική», επεσήμανε ο ίδιος.

Να διαφοροποιηθούμε

Μοναδική ελπίδα προκειμένου η Χίος να μη βουλιάξει στη σκιά της διαχείρισης ενός προβλήματος που την ξεπερνά είναι, όπως είπε ο Δήμαρχος, η διαφοροποίηση του νησιού μας μέσα στο γενικότερο κλίμα.

«Είναι σημαντικό ότι τουλάχιστον εντός συνόρων, όταν κάποιος ακούσει τη «Χίο», δεν τη συνδέει άμεσα με το μεταναστευτικό αλλά με άλλα πράγματα», εξήγησε, επαναλαμβάνοντας ότι απαιτείται η ενίσχυση των νησιών από την κεντρική διοίκηση.

«Θα πρέπει να συγκροτηθεί πλήρες πρόγραμμα επένδυσης του ελληνικού κράτους σε τουριστικές υποδομές στα νησιά όπως το αεροδρόμιο και το λιμάνι. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση ενός οργανωμένου ευρωπαϊκού κράτους στο κατακλυσμιαίο πλήγμα που δέχεται η νησιωτική Ελλάδα», κατέληξε ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ