9.1.2023 6:43

Πλήθος κόσμου στον πρώτο πολιτιστικό περίπατο στην πόλη της Χίου

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη βόλτα στον Μεγάλο Πολιτιστικό Περίπατο που προτείνει κ σχεδιάζει το ΕΠΠΟΧΙ για την πόλη της Χίου

Συμμετειχαν περισσότεροι από 200 συμπολίτες μας όλων των ηλικιών, οι οποίοι ξεναγηθηκαν στα παλαιά βυρσοδεψεία, στον χείμαρρο Καντήλα, στην Αγία Ειρήνη, στην βασιλική του Αγίου Ισιδώρου, στο Παλαιό Λοιμοκαθαρτήριο, στα Μυλαράκια

Άκουσαν για την βιομηχανική περιοχή του Πάνω Γυαλού από τον συνεργάτη μας Βαγγέλη Χαρίτο, επίσης για την οικογένεια κ την επιχειρηματική δράση του πρώτου βιομηχάνου βυρσοδέψη της Χίου, Ζωρζή Καλουτά, από τον συνεργάτη μας Βασίλη Αγιαννιδη, καθώς και ιστορίες κ αναμνήσεις παλαιών κατοίκων από τα Ταμπάκικα. Επίσης ξεναγηθηκαν στην βασιλική του Αγίου Ισιδώρου από την υπεύθυνη αρχαιολόγο κ. Ελευθερία Γερασιμίδου κ έμαθαν την ύπαρξη κ την χωροθέτηση του Λοιμοκαθαρτηριου Χίου από τον κάτοικο της περιοχής, ερευνητή κ. Δημήτρη Τσουχλη. 

Το ΕΠΠΟΧΙ ευχαριστεί θερμά όλους τους συνεργάτες του, την Αρχαιολογική Υπηρεσία κ όλους κ όλες που συμμετείχαν κ αγκάλιασαν τόσο συγκινητικά αυτή την δραση του.

Κ σε άλλα με υγεία 

Αναμένουμε τις ιδέες σας, τις προτάσεις σας κ τις επιθυμίες σας στο μεηλ του ΕΠΠΟΧΙ: eppoxi.chios@gmail.com

 

Η φωτογραφία είναι από την πρώτη στάση μας, στο Ταμπάκικο Καραμαούνα 

Φωτό: KEOS project

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ