30.4.2020 11:50

Πλειονότητα στη Χίο Σύριοι και Αφγανοί - Στους 5.350 οι πρόσφυγες και μετανάστες

Μηδενικές παραμένουν οι αφίξεις στο νησί της Χίου και αυτή την εβδομάδα έναντι των 83 αφίξεων του περασμένου έτους.

Στο νησί βρίσκονται, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, 5.350 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η πλειονότητα του πληθυσμού είναι από τη Συρία (28%), το Αφγανιστάν (20%), τη Σομαλία (18%), το Κράτος της Παλαιστίνης (14%) και το Ιράκ (9%).

Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 23% του πληθυσμού και τα παιδιά το 24%, εκ των οποίων σχεδόν 8 στα 10 είναι κάτω των 12 ετών.

Περίπου 18% των παιδιών είναι ασυνόδευτα ή χωρισμένα από τις οικογένειές τους.

Προκειμένου να προφυλάξει όσους αιτούντες άσυλο είναι ηλικιωμένοι ή έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, από τον κίνδυνο της COVID-19, η Υ.Α. τους μεταφέρει κατά προτεραιότητα από τα ΚΥΤ σε διαμερίσματα του προγράμματος ΕΣΤΙΑ στα νησιά και στην ενδοχώρα ή σε ξενοδοχεία στα νησιά.

Αυτή την εβδομάδα 9 άτομα μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία στη Χίο.

Αυτή την εβδομάδα, 29 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν, μετά τη  σχετική έγκριση από τις Αρχές, από τη Χίο προς την ενδοχώρα.

Από αυτούς 28 μετακινήθηκαν από τις αρχές με την υποστήριξη της Υ.Α. σε Ανοιχτές Δομές Υποδοχής και σε διαμερίσματα του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, διαχειριζόμενα από την Υ.Α.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ