19.7.2021 17:18

Πιστοί στα νέα μέτρα οι καταστηματάρχες της Χίου

Κ. Βεζέρης: «Δύσκολη η εφαρμογή του μέτρου για τους καθήμενους σε νυχτερινά μαγαζιά»

Χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες οι καταστηματάρχες χρησιμοποιώντας την εφαρμογή  «Covid Free GR» ελέγχουν την είσοδο των πελατών στο εσωτερικό των καταστημάτων τους, στο πλαίσιο της εφαρμογής των νέων μέτρων.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου καταστημάτων εστίασης, Κ. Βεζέρης αναφερόμενος σε αυτά δήλωσε ότι, οι επιχειρηματίες τηρούν τα νέα μέτρα, σημειώνοντας ότι η χρήση της εφαρμογής είναι απλή καθώς ο εργαζόμενος του καταστήματος μέσω της εφαρμογής ελέγχει την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID καθώς και των ελληνικών βεβαιώσεων του gov.gr. Μάλιστα σε περίπτωση που οι πελάτες δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσης της βεβαίωσης με το αντίστοιχο QR κωδικό.

Ερωτώμενος για τον αν οι πελάτες έχουν συνηθίσει την νέα συνθήκη απάντησε:

«Ο κόσμος το έχει δεχτεί ωστόσο ζητά περισσότερο να κάτσει έξω παρά στον εσωτερικό χώρο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή».

Μοναδική εξαίρεση για τον κ. Βεζέρη αποτελεί η δυσκολία εφαρμογής του νέου μέτρου που θέλει του πελάτες να παραμένουν καθήμενοι:

«Στην πράξη, όταν ένα κατάστημα δουλεύει νύχτα με μουσική και όπως έχουμε μάθει στην Ελλάδα να διασκεδάζουμε είναι δύσκολη η εφαρμογή».

Μάλιστα ο κ. Βεζέρης διαβεβαίωσε ότι δεν έχουν επιβληθεί πρόστιμα 5.000 ευρώ ή το αναγκαστικό κλείσιμο τους. Ωστόσο έχουν επιβληθεί πρόστιμα μόνο σε περιπτώσεις μη χρήσης μάσκας και παραβίασης ωραρίου λειτουργίας.

Τέλος στον εμβολιασμό συμμετέχει μεγάλο ποσοστό εργαζομένων, γεγονός ενθαρρυντικό για τον κ. Βεζέρη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ