30.6.2021 14:16

Πιάνουν δουλειά τα πυροφυλάκια

Με στόχο την διαφύλαξη των λιγοστών πνευμόνων πρασίνου της Χίου αλλά και του άμεσου εντοπισμού πυρκαγιάς, ξεκινούν από αύριο Πέμπτη τη λειτουργία τους τα 6 πυροφυλάκια σε Βόρεια και Νότια Χίο, που θα λειτουργήσουν καθόλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Στο θέμα αναφέρθηκε μέσα από δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου Παναγιώτης Μανδάλας, σημειώνοντας ότι, για τον συγκεκριμένο σκοπό, έχουν προσληφθεί 15 πυροφύλακες με 3μηνη σύμβαση εργασίας, ενώ προηγήθηκε η εκπαίδευσή τους και τους χορηγήθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός.

Οι Δημότες έχουν ευθύνη

Ο κ. Μανδάλας εκτός των άλλων αναφέρθηκε και στη ρητή υποχρέωση των δημοτών να καθαρίζουν τα χωράφια και τις αυλές τους από ξερά χόρτα, που μπορεί να λειτουργήσουν ως καύσιμη ύλη την κρίσιμη στιγμή.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο Δήμος όπου κριθεί απαραίτητο και προκειμένου να διαφυλαχθούν ζωές αλλά και περιουσίες θα παρεμβαίνει με εισαγγελική εντολή σε ιδιοκτησίες, πραγματοποιώντας καθαρισμούς και καταλογίζοντας το αντίστοιχο κόστος στους ιδιοκτήτες που αδιαφόρησαν για την καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ