28.7.2018 12:49

ΦΩΤΟ | Τραγική η κατάσταση στη ΒΙ.ΑΛ. των 2.100 ατόμων

Συνδέουν ανεμιστήρες σε παράνομες συνδέσεις για να αντέξουν τη ζέστη πρόσφυγες και μετανάστες

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στην περιοχή του Χαλκειούς αποτυπώνει μία φωτογραφία από σκηνές που έστησαν πρόσφυγες και μετανάστες σε δασική έκταση περιμετρικά του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Σε αυτή φαίνονται οι παράνομες συνδέσεις προσφύγων και μεταναστών με ηλεκτρικό ρεύμα προκειμένου να ρευματοδοτήσουν ανεμιστήρες έξω ή μέσα από τις σκηνές ώστε να μπορέσουν να αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. 

Η συγκεκριμένη πρακτική έχει δημιουργήσει έντονες ανησυχίες καθώς στο παρελθόν έχουν προκληθεί πυρκαγιά σε σκηνές από βραχυκύκλωμα ως αποτέλεσμα των παράνομων συνδέσεων. Με δεδομένο ότι οι σκηνές έχουν στηθεί μέσα σε δασική έκταση και η ΒΙ.ΑΛ. δεν διαθέτει κανένα σχέδιο πυροπροστασίας και πυρασφάλειας οι κάτοικοι του Χαλκειούς απευθύνθηκαν στη Πυροσβεστική Υπηρεσία με σκοπό κυρίως την πρόληψη μίας δασικής πυρκαγιάς που θα είχε άγνωστες συνέπειες. 

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία του Υπουργείου στη ΒΙ.ΑΛ. ο συνολικός αριθμός των ατόμων που διαμένουν σε αυτή ξεπερνά τα 2.100 άτομα, αριθμός δηλαδή διπλάσιος απο την ονομαστική της χωρητικότητα. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ