21.7.2018 18:09

ΦΩΤΟ | Περπατώντας στη χάρη της

Κατά δεκάδες συρρέουν από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου δεκάδες προσκυνητές στη Βολισσό προκειμένου μέχρι το βράδυ να έχουν φθάσει στο προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας, η μνήμη της οποίας θα εορταστεί με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια το πρωί της Κυριακής.

Αψηφώντας τον καυτό ήλιο και τη θερμοκρασία που το μεσημέρι άγγιζε τους 35 βαθμούς Κελσίου δεν ήταν λίγοι όσοι ξεκίνησαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι το περπάτημα, με σκοπό μέχρι τα μεσάνυχτα να έχουν διανύσει την απόσταση των 42 χιλιόμετρων που χωρίζει την πόλη από το ιερό προσκύνημα.

Στη διαδρομή προς το προσκύνημα έχουν στηθεί σταθμοί εφοδιασμού με νερό και παροχής πρώτων βοηθειών ενώ αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της βόρειας Χίου. 

Ιδιαίτερη προσοχή στους δρόμους εφιστά η αστυνομία μετά τη δύση του ηλίου, αφού είναι η ώρα που επιλέγουν εκατοντάδες προσκυνητές να περπατήσουν την απόσταση των 42 χιλιόμετρων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ