12.9.2018 14:03

Φακέλωμα από την ηγεσία τους καταγγέλλουν οι αστυνομικοί της Χίου

Σε μια καταγγελία απ’ τα παλιά, τότε που κάθε συμμετοχή δημοσίου υπαλλήλου σε κινητοποιήσεις καταχωρούνταν σε «φακέλους», προχωρούν η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομικών Υπαλλήλων Β. Αιγαίου και η αντίστοιχη της Χίου. Συγκεκριμένα καταγγέλλουν την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ότι ζήτησε να καταγραφούν και να αναφερθούν τα πλήρη στοιχεία των μελών τους που θα συμμετείχαν στην κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει οι Ομοσπονδίες των αστυνομικών υπαλλήλων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Από το ανωτέρω γεγονός γεννάται το εύλογο ερώτημα για τη σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας. Οι πρακτικές αυτές μας παραπέμπουν σε εποχές που η συντριπτική πλειοψηφία των υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία δεν είχαν καν γεννηθεί. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη πρακτική ήταν μια ατυχή στιγμή της Ηγεσίας μας και δεν έγινε συνειδητά με στόχο την τρομοκράτηση-αποτροπή των ενδιαφερόμενων να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία.

 Σε κάθε περίπτωση το συνδικαλιστικό μας κίνημα και το ηθικό μας δεν κάμπτεται με τέτοιες πρακτικές, οι οποίες το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να μας πεισμώσουν να συνεχίσουμε τον αγώνα», αναφέρουν στην ανακοίνωση, που υπογράφεται από τους δυο προέδρους των Ενώσεων, Ι. Αραμπατζή και Μιχ. Απέσσο.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ