20.4.2021 11:04

Παρέμβαση από ΚΚΕ και ΚΝΕ για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων

Παρέμβαση έξω από το Στρατόπεδο Λοχαγού Αναστασίου - 228 Μονάδα Πεζικού  πραγματοποίησε το ΚΚΕ και η ΚΝΕ το Σάββατο 17 Απρίλη, με αφορμή την πανελλαδική εβδομάδα δράσης για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων. Τα μέλη του κόμματος και της ΚΝΕ πρόβαλαν τα αιτήματα να μην αυξηθεί η θητεία στο στρατό ξηράς, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και υγιεινής από την πανδημία και να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους στρατευμένους.

Επίσης, τη διεκδίκηση δωρεάν μετακίνησης στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, καθώς και από τα χωριά κατά τις εξόδους. Ακόμα, τη βελτίωση των συνθηκών σίτισης, ύδρευσης και στέγασης στα στρατόπεδα.

Στηλίτευσαν τη στρατηγική καταστολής της κυβέρνησης, με σενάρια που εντάσσονται και σε ασκήσεις όπως η πρόσφατη πρόβα πολέμου "defender 2021" με τη συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Σημείωσαν ότι δεν έχει τίποτα να περιμένει ο ελληνικός λαός από τις δυνάμεις που πίνουν νερό στο όνομα της ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ καλώντας σε αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και σε κλείσιμο της βάσης της Σούδας και όλων των ξένων βάσεων στη χώρα.

Χαρακτηριστικό ήταν το σύνθημα που αναγράφονταν σε πανό. Η αδικαιολόγητη παρουσία της Αστυνομίας το χώρο δεν εμπόδισε την παρέμβαση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΚΚΕ ΚΝΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ